EUR: 345,49 Ft
CHF: 323,00 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Székesfehérvár

Sportcsarnokot terveznek

Háromezer ülőhelyesre tervezett sportcsarnok épülhet Bicskén. A csarnok a mányi útról lesz megközelíthető, körülbelül onnan, ahonnan az új kerékpárút Csabdi felé kanyarodik, a régi aszfaltüzem irányából.

A három bicskei és egy felcsúti intézmény általános iskolás tanulói hetente kétszer futballoznak vagy kosárlabdáznak egy-egy órát a Puskás Akadémián és a felcsúti sportcsarnokban. A növendékek a keddi edzés után hideg élelmiszerekből összeállított csomagot, pénteken meleg vacsorát kapnak az Akadémia jóvoltából. Az asztalitenisz-szakosztály a helyi gyermekotthon sportcsarnokában végzi edzéseit a megyei I. osztályban történő felkészülésre. A kispályás labdarúgók a lakosság körében legnépszerűbb sportág művelőiként bajnokságaikat a szakosztály megalakulása, azaz 1995 óta minden évben lebonyolítják, helyi sportcsarnok hiánya miatt 2000-től a téli időszakban a Felcsúti Sportcsarnokban rendezik meg.


A növendékek a keddi edzés után hideg élelmiszercsomagot, pénteken meleg vacsorát kapnak az Akadémia jóvoltából Fotó: a sportegyesület

A sportolók hosszú ideje szorgalmazzák, hogy Bicskén épüljön meg egy normál küzdőtérrel, legalább ezer ülőhellyel rendelkező sportcsarnok. Úgy vélik, hogy a létesítménnyel sok új sportág meghonosítását tudnák elkezdeni, és ugrásszeren nőne a lakossági résztvevők száma a szabadidős sporteseményeken. A helyi önkormányzat hosszú távú fejlesztési tervében is leszögezte, hogy a sportolási lehetőség biztosítása, a gyermek-, diák- és ifjúsági sport, az egészséges életmód, a szabadidő-, verseny- és teremsportok tárgyi feltételeinek megteremtése érdekében – a kormány sportlétesítmény-fejlesztésének keretében megvalósuló beruházási programhoz kapcsolódó pályázati forrás segítségével – szükség van egy modern sportcentrum létrehozására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.