EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Érd

Sportolj legalább százhúsz percet!

A magyar kezdeményezésre létrejött nemzetközi program idén csaknem ezer iskolát és háromszázezer diákot mozgatott meg Magyarországon. A „Sportolj ma legalább százhúsz percet” javaslatot komolyan vették Érden a Körösi Csoma Általános Iskolában, és egész napos programmal csatlakoztak az eseményhez.

A Nemzetközi Diáksport Nap lényege, hogy a jelentkező és regisztrált iskolákban két óra hosszat szervezett formában sportoljanak, mozogjanak a tanulók.


A futók számára a rendőrautó biztosította az útvonalat

Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő, tehát idén 2017 méter lefutása volt. A sportnap célja pedig nem is lehet más, mint hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét.

Az iskola udvarán a közös bemelegítést Őri Cecília, a Suli Kézilabda Utánpótlás Program vezetője tartotta

Érden a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola csatlakozott az eseményhez. Az iskola udvarán a közös bemelegítést Őri Cecília, a Suli Kézilabda Utánpótlás Program vezetője tartotta, majd a diákok lelkiismeretesen teljesítették a 2017 méteres futást.

A futás után jól esett a dobozos üdítő

Játékos sportversenyeket is szerveztek.

A futás után a diákok játékos sportversenyeken vetélkedtek egymással Fotók: Boros Sándor

Mint a handballerd.hu beszámolt róla, az ÉRD női kézilabdacsapatának több felnőtt játékosa is meglátogatta a tanintézményt: közreműködtek a programok szervezésében és lebonyolításában, részvételükkel színesítve a rendezvényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.