EUR: 344,22 Ft
CHF: 318,13 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Szombathely

Sportolók dicsőségfala a Kanizsaiban

Különleges tanév az idei a Kanizsai Dorottya Gimnázium (KDG) számára, hiszen alapításának századik évfordulóját ünnepli az intézmény.

A jubileumot nagyszabású programsorozattal teszik emlékezetessé, ami lehetőséget ad értékeik számbavételére, az egykori tanárok és tanítványok visszatérésére. Nemrég dicsőségfalat avattak élsportoló öregdiákjaik tiszteletére.


Kilenc sportoló neve került fel a dicsőségfalra Fotó: szombathely.hu

– Kilenc egykori KDG-s diákot sikerült fellelnünk, akik sportágukban magyar bajnoki címig vagy válogatottságig jutottak. Csercsics Richárd birkózó, Csire Anna, Gombás Laura, Molnár Kitti és Gál Kitti tornászok, Maxim Dóra úszó, Németh István és Szanati Mátyás kosárlabdázók, valamint Bogárné Szabó Éva teniszező neve, portréja és érettségi dátuma szerepel a tablón, amelyet a tornacsarnokhoz vezető folyosón lepleztünk le. A dicsőségfalon üres helyet is hagytunk, bízva abban, hogy a jövőben újabb nevek kerülnek fel rá – tájékoztatott Pezenhófer György testnevelő.

Alapításának századik évfordulóját ünnepli a Kanizsai Dorottya Gimnázium Fotó: CSG

Az avatón Koczka Tibor alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a gimnázium jubileumi eseménysorozatában előkelő helyen szerepel a sport. Szerinte ha az iskola megbecsüli tanítványait, a tanítványok is büszkék lesznek iskolájukra és jó hírét viszik a nagyvilágba. Módos Tibor igazgató kiemelte: jó néhány diákjuk szerzett dicsőséget az intézménynek, a városnak és az országnak, ők életútjukkal példát mutatnak a mai diákságnak. A Tea és Tudomány című beszélgetéssorozat keretében öt, a tablón is szereplő sportoló beszélt pályafutásáról, sikereiről és a gimnáziumhoz fűződő emlékeiről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.