2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb IV.kerület

Sportpálya ovisoknak!

A Pozsonyi Óvodában átadták Újpest tizenhatodik Ovi-Sport pályáját, ami nem is csoda, hiszen a kerület idén immár ötödik alkalommal érdemelte ki A legsportosabb város címet.

Az újpestiek igencsak büszkék sportos hagyományaikra, világbajnokaikra és olimpikonjaikra, a legendás UTE sportklubjukra, amelynek rendíthetetlen szurkolótábora most épp a címeréért küzd.


A kicsik már birtokba is vették a pályát

Újpesten a sportnak nemcsak múltja, hanem aktív jelene is van. Már óvodáskorban kezdődik a szervezett mozgással való ismerkedés, és ebben az újpesti városvezetésnek is szerepe van.
– Nálunk az önkormányzat is sportos – mondta dr. Zsigmond Barna Pál, a kerület társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, aki hozzátette, ha esik, ha fúj, egymást érik az ingyenes, jó hangulatú kerületi sportprogramok.  – Nem adhatjuk alább, A legsportosabb város cím kötelez –mondta az alpolgármester az átadóünnepségen.

Dr. Zsigmond Barna Pál, a kerület társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere adta át az új pályát

Elmondta, a  sportolásra való ösztönzést – többek között – a feltételek megteremtésével lehet elérni. Ebbe a „kedvcsinálásba” Újpest önkormányzata is beszállt: immár hatodik éve vesz részt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány programjában, aminek eredményeképpen az utolsó újpesti állami óvoda is pályához jutott. Ez a program Magyarországon először teszi lehetővé, hogy a labdarúgással és más labdajátékokkal már a 3–6 éves korosztály is intézményesített keretek között ismerkedhessen meg. Hiszen Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja 2011 elején alapította meg az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, amelynek célja, hogy országszerte, illetve a határon túli magyar lakta területeken a közszféra támogatásával és a magántőke bevonásával a lehető legtöbb óvodában biztosított legyen az Ovi-Foci Program elindítása. Ennek köszönhetően egyre több helyen igénylik a méltán népszerű műfüves pályákat. A gyerekek örömmel használják focira, de más labdajátékra is.
– Büszkeség számunkra, hogy az Ovi-Sport pályák révén a sport már az óvodáinkban megjelenik. Úgy látom, nem kell aggódnunk A legsportosabb város cím hazai továbbörökítése miatt – tette hozzá Zsigmond Barna Pál.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.