2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szekszárd

Sportpályák egymás után

Korszerű, ízületkímélő, rugalmas műanyag borítású szabadtéri kosárlabdapályát avattak a Babits Mihály Általános Iskola udvarán. Nem sok van ilyenből Magyarországon, ez a hetedik olyan borítású pálya, amilyennel most a KSC bázisintézményének számító Babits Mihály Általános Iskola gazdagodott.

Botos Ilona, a Babits Mihály Általános Iskola megbízott igazgatója (balra), Ács Rezső és Szabó Noémi az iskola udvarán átadott, műanyag borítású kosárlabdapályán
Fotó: Fazekas Zoltán

– Az Atomerőmű KSC Szekszárd, az önkormányzat és az általános iskola összefogásával létesült pálya újabb lépés a városi sportfejlesztések területén – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Nemrégiben a Garay gimnáziumban adtak át egy ilyet, az volt az ötödik. Szabó Noémi, az egyesület sportigazgatója hozzátette, sportvezetőként arra törekszik, hogy a város minden iskolájában megvalósulhasson ilyen beruházás. Botos Ilona megbízott intézményigazgató köszönetet mondott a városvezetésnek és a KSC-nek a beruházásért, és további sportsikerek iránti reményét fejezte ki. – A pálya bekerülési költsége 3,3 millió forint volt, kivitelezője helyi vállalkozás, akárcsak a társasági adójukat felajánló cégek – mondta Ács Rezső.


A Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műfüves labdarúgópályát kapott, az ünnepélyes avatás néhány napja zajlott le. Az intézmény, mint azt köszöntőjében Ács Rezső polgármester elmondta, már a tanévkezdéskor átvehette a sportlétesítményt, amely az Országos Pályaépítési Program keretében, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége által támogatott önkormányzati pályázat révén, 25 millió forintból valósulhatott meg. Az MLSZ képviseletében jelen lévő Dunai Antal, majd Pekari Bernadett iskolaigazgató, Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerület igazgatója és Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC elnöke beszéde után a felsorolt vezetők együtt vágták át a pálya előtti nemzeti színű szalagot.

Ács Rezső hozzáfűzte, szeretnének még több sportpályát építeni, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tölthessék szabadidős tevékenységeiket.


A szalag átvágása után Dunai Antal végezte el a kezdőrúgást, hivatalosan is felavatva az új pályát, amelyet az iskola diákjai láthatóan nagy örömmel vettek birtokba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.