EUR: 344,88 Ft
CHF: 319,78 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Hódmezővásárhely

Sportszerűen a ringben és az életben is!

Az igazi sportolókról azt tartják, hogy ha sportszerűek a megmérettetéseken, sportszerűek az élet minden más területein is. Fokozottan igaz ez a bokszolókra, akik erejüket mindig a ringbeli küzdelmekre tartogatják, és elképesztő önuralomról tesznek tanúbizonyságot a hétköznapokban. Egy balatoni jótékonysági táborban a hódmezővásárhelyi fiatalok most nemcsak a sportról tudhattak meg többet, hanem az összetartásról is.

A boksztábor ötlete Szegeden, a Pofonpartin születetett meg a Szalkai Edina elnök és vezetőedző vezette Hódmezővásárhelyi Box Klub számára. Hranek Sándor bokszedzőn keresztül jutottak el Rostás Árpádhoz, aki régebben maga is sikeres öklöző volt. Most pedig vándorasztalos és gyerekek táboroztatásával is foglalkozik, olyan sportolókéval, akik közül többen még nem is látták a Balatont.


Elképesztő környezetben edzhettek a vásárhelyi bokszolók

Rostás Árpád munkássága kivételes, Magyarországon és külföldön több ezer bútort készített vagy restaurált. Készített bölcsőt György cambridge-i herceg és Sarolta hercegné számára, és restaurátori munkát végzett az Országházban, a párizsi Louvre-ban és a versailles-i kastélyban is.

Rostás Árpád, az edzőtábor szervezője és Szalkai Edina, a Hódmezővásárhelyi Box Klub vezetőedzője

 

Szalkai Edina és Rostás Árpád itt, Siófokon találkoztak először. A tábor kiadásait Rostás Árpád finanszírozta. Edzést is tartott a gyerekeknek Szalkai Edina, valamint Rostás Árpád a Balaton-parton. Az egyesület alapelve az egy szív, egy dobbanás. Azonban a boksz mégiscsak egyéni sport, figyelembe kell venni a sportolók sajátos igényeit. Már most látható, hogy több nagy egyéniség van a csapatban.


A klub és a tábor legifjabb bokszolója, Hegyi Dominik

Az edzésen felfigyeltek a legkisebb bokszolóra, Hegyi Dominikra. Több olyan gyerek is van a klubban, aki hátrányos helyzetű és nehéz családi körülmények között él. Nekik különösen fontos, hogy közösségben legyenek, lekössék a figyelmüket és legyen egy mesterük, aki a jó útra irányítja őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.