2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Debrecen

Stadionbuli felsőfokon!

Immár második alkalommal töltötték meg a debreceni egyetemisták a Nagyerdei Stadion lelátóit. A nagy buli a közösség egységét és összetartozását szimbolizáló rendezvény, amely a maga nemében egyedülálló a hazai felsőoktatási intézmények között.

A yoUDay stadionshow-ja nagyszabású programsorozatot kínált, és a város is magáénak érezte a rendezvényt, amely egy rendkívüli tanévnyitó, hangulati alapozó volt, igen sok külföldi egyetemista diákkal. Közösségformáló ereje talán a jövő szempontjából sem elhanyagolható tényező – a ma még bulizó egyetemista holnap a gazdaság remélhetően versenyképes szereplőjévé válhat.


Nemzetközi színvonalú rendezvény, nemzetközi résztvevőkkel Fotó: unideb.hu

 

A megjelenteket Szilvássy Zoltán rektor és Kósa Lajos országgyűlési képviselő köszöntötte, majd felvonultatták a külföldi diákok valamennyi anyaországának zászlaját. A hatalmas színpadot az Animal Cannibals fellépése nyitotta, majd Vastag Csaba és Keresztes Ildikó énekelt. Az est fénypontjának számító Halott Pénz – köszönhetően a megannyi lelkes helyi táncoslánynak is – tűzbe hozta és meg is mozgatta a közönséget. Ezt követően a Hangfogó együttes alapítója, Mohos Péter Volt egyszer egy város, Debrecen című dalával táplálta a lokálpatrióta életérzést. A Tankcsapda az otthoni terep adta biztonsággal lépett színre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.