EUR: 344,85 Ft
CHF: 322,67 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb VI.kerület

Szabó Magda 100

Az ország több helyszíne mellett a Budapesti Operettszínház is tisztelgett a 100 éve született Szabó Magda emléke előtt. A patinás teátrum az Abigél díszelőadása mellett kiállítással is ünnepelt.

„Aki kukorékol, becsukatom” – nemzedékek emlékeznek erre a mondatra, amely apró, jelentéktelen, mégis emlékezetes részlete a Szabó Magda regényéből készült Abigél című televíziós sorozatnak. A debreceni bentlakásos református iskolában nevelkedett írónő saját emlékeit örökítette át a Matula gimnázium falai között játszódó történetbe, amelynek karakterei, szituációi olyan találóak voltak, hogy a regény és a film a mai napig a magyar közönség egyik nagy kedvence. Magunkra ismerünk a történetben, amely a rendkívül terjedelmes és magas színvonalú életművet hátrahagyó szerző legismertebb műve.


Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Operettszínházban rendezett megemlékezésen (Fotók: MTI)

A Budapesti Operettszínház október 5-én az Abigél című musical 250. előadásával és egy ehhez kapcsolódó kiállítással tisztelgett Szabó Magda előtt születésének 100. évfordulóján. Az évfordulón megemlékezést tartottak a Farkasréti temetőben, az írónő sírjánál is, illetve szülővárosában, Debrecenben, ahol felavatták egész alakos köztéri szobrát.

Sokan látogattak ki az írónő sírjához is a Farkasréti temetőbe

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.