2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

Szárnyal a MÁV!

A címben szereplő mondat nem arra utalás, hogy a hazánkban közlekedő vasúti szerelvények felgyorsultak volna, hanem azt jelenti, hogy a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban teljesít váratlanul jól a Szolnoki MÁV FC. Ezt legutóbb a szebb napokat is megélt Siófok bánta, amely szombaton 1-0-s vereséggel kullogott haza a Tiszaligetből.

A gárda a kiváló csapatmunka okán képes szárnyalni, a védelme pedig igencsak összeállt erre a szezonra: a MÁV eddig mindössze nyolc gólt kapott, ami a legkevesebb az egész mezőnyben, holtversenyben az MTK-val. Furcsán hangozhat, de az is a szolnokiak egységét mutatja, hogy nincs egy játékosuk sem a góllövőlista élbolyában, mivel sokan találtak be eddig: a prímet Jasarevic Mahir és Olasz Dénes vezeti 3-3 találattal, de Katona György, Pintér Norbert és Tóth László is szerzett már két gólt.


Balogh Pál együttese az elmúlt időszakot tekintve a legjobb formában lévő gárda a Merkantil Bank Ligában, hiszen már hat forduló óta veretlen, legutóbbi vereségét pedig attól az MTK-tól szenvedte el, amely idén esett ki a másodosztályba, és amely vezeti is a tabellát. Azóta a Szolnoknak öt győzelem és egy döntetlen a mérlege, sőt egy igen nagy skalpot is begyűjtött: szűk két héttel ezelőtt az addig veretlen Kisvárdát tudta legyőzni, ráadásul idegenben! Mindez pedig azt jelentette, hogy a nyírségiek visszacsúsztak a második helyre a táblázaton.

Veszélyes hely lett a Tiszaligeti Stadion az ellenfelek számára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A rangsorban jelenleg a Szolnok a negyedik helyet foglalja el 21 pontjával, kettővel lemaradva a meglepetéscsapatnak számító Kazincbarcikától, de a koncentráció nem lankadhat, hiszen a mögötte lévők is látótávolságon belül vannak: a Békéscsabának és a Gyirmótnak is egyaránt 20 pontja van, de még a Zalaegerszeg is veszélyes lehet.


A számok alapján reménykedhetünk abban, hogy a Szolnoki MÁV jó sorozata tovább folytatódik, hiszen most vasárnap a sereghajtó Csákvárhoz látogat a csapat. A Fejér megyei kisváros klubja borzasztó formában van, az elmúlt négy találkozóját elveszítette, ráadásul utolsó két mérkőzésén 11 gólt kapott be. A csákváriak messze a legtöbb találatot (21) kapták eddig a bajnokságban, és nekik a legrosszabb a gólkülönbségük (–29) is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.