EUR: 323,35 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Eger

Százezerrel támogatják a rezidenseket

A Markhot Ferenc Kórház egyedülálló, példaértékű támogató programot indított el Dr. Ringelhann Béla Rezidensi Ösztönző program címmel, amely havi bruttó 100 ezer forinttal a fiatal orvosokat támogatja szakképesítésük megszerzéséig.

Dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója elmondta, hogy az országban három kórház van, amelynek nincs  adóssága január óta, ebből az egyik az egri kórház. Az ösztöndíjprogram tekintetében pedig egyedülállóan a Markhot Ferenc Kórházban van ilyen kezdeményezés az országban, amivel a rezidenseket támogatják.


Dr. Vácity József az egri kórház gyógyitő közössége nevében vette át a Heves Megyéért Kitüntető Díjat
Fotó: Gál Gábor

 

– Vannak bevételt hozó tevékenységeink is, így a gyógyszertárunk, a VIP szobáink, és a felelős gazdálkodásnak köszönhetően az ezekből befolyó bevételből – a havi szintű fejlesztések mellett – marad is a számlánkon. Ezért tehetjük meg, hogy az országban elsőként felkaroljuk a fiatal orvosokat és segítjük őket a nálunk töltött idejük alatt, szakvizsgájuk letételéig. Tehát ez nem a betegellátás rovására megy, nem onnan vonunk el pénzt, hanem pluszként áll rendelkezésünkre – emelte ki dr. Vácity József, aki ráadásul a Heves Megyéért Kitüntető Díjat is átvehette a Markhot Ferenc Kórház nevében az ösztöndíj-alapítás bejelentésének napján.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.