2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi tűzoltó nyerte a jótékonysági futóversenyt

Jótékonysági futóversenyt rendeztek a Békés megyei Szeghalmon. A rendezvény különlegességét az adta, hogy egyenruhás kategóriában is indulhattak a futók. A védőruhában induló versenyzők révén befolyt összeg a rászoruló tűzoltókat segítő Tűzoltókért Alapítvány számlájára került.

A IV. Szeghalmi Pákász Futamon a versenyzők öt kilométeres városi távon, valamint huszonegy kilométeres félmaratontávokon indulhattak. Az egyenruhás kategória lényege az volt, hogy a versenyzők teljes védőfelszerelésben, vagyis védőruhában, sisakban és mászóövvel teljesítették az öt kilométeres városi távot. Könnyítésként és a sérülések elkerülése érdekében védőcsizma helyett futócipő használatát engedélyezték. Tolna megyéből Lugosi Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője indult a megmérettetésen. Gábor a kategóriájában nem talált legyőzőre, így a táv teljesítését követően a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.