EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Sport

Szélcsatornában tesztelt Miklós Edit

A győri Audi-gyár viharsarkában vendégeskedett a jövő évi téli olimpiára készülő Miklós Edit. A legeredményesebb magyar síző pályafutása során első ízben vett részt szélcsatornateszten.

A divatos áruházlánc szlogenjét vallja Miklós Edit és stábja: azaz a „legkisebb is számít”. A hóban és ennélfogva síelési tapasztalatokban gazdagabb országokban már bevett gyakorlat, hogy az autógyártók szélcsatornáiban vizsgálják a sízők testtartását, felszerelését, azt, hogy miképp lehet csökkenteni a légellenállást.
– Százméteres távon tízszázaléknyi légellenállás-csökkentéssel mintegy héttized másodpercet lehet lefaragni az időből – árulta el a teszt előtt a januári sérülése után majd fél évet kihagyó sízőnő. – Hála istennek, már teljesen egészséges vagyok, és nagyon várom a december eleji kanadai idénynyitó futamot, ahol az itteni adatokat is hasznosítani tudjuk.
Az olimpiai hetedik helyezett síző 30, majd 120 kilométer per órás szélben próbált testtartásán javítani, szóval ezen már nem múlhat az újabb olimpiai siker.


Fotók: Mekli Zoltán

Kapcsolódó Cikkek