EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Szent János Kórház: Kilencmilliárdos fejlesztés indul

A kormány a 2017–2020 közötti időszakra megfelelő ütemezésben összesen 9,365 milliárd forintot biztosít a Hegyvidéki Szakrendelő kialakítására, amelyet a Kútvölgyi Klinikai Tömb járóbeteg-szakrendelőjének épületében kell kialakítani. Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztés kedvező lesz az első és második kerületben élők ellátásában is.

Az eredetileg „Horthy Miklós Kórház” nevet viselő, majd a pártelit „Pártkórházaként” működő Kútvölgyi Klinikai Tömb kifejezetten integrált járóbeteg-szakrendelő céljára tervezett épületében a modernizálás, a műszerezés és a rekonstrukció előrehaladtával párhuzamosan egyre több szakrendelés nyílik meg a hegyvidéki, valamint a környékbeli második, illetve első kerületi lakosok számára.


2015 nyarán Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő és Fónagy János országgyűlési képviselő Szilágyi Zsolt II. kerületi lokálpatriótával tartott sajtótájékoztatót az aláírás-gyűjtési akcióról, amellyel azt kívánták elérni, hogy a Szent János legyen a Központi Kórház (Fotó: Sáfár Tibor)

– Ez  jelentős minőségi javulást fog eredményezni az érintett lakosság jelenlegi, épületenként és szakmánként széttagolt János kórházi járóbeteg-ellátásához képest, és jelentősen csökkenti a zsúfoltságérzetet a János kórházi fekvőbeteg-ellátásban, lévén hogy az évi mintegy 40 ezer fekvőbeteg ellátását végző János kórházi épületekből fokozatosan a szomszédos Kútvölgyi épületébe kerül át a János kórházban évente mintegy 980 ezer járóbeteg-szakellátás során ellátott 450 ezer járóbeteg – tájékoztatott Pokorni Zoltán. A Hegyvidék polgármestere hozzátette, hogy a kormány által biztosított forrásokból a Kútvölgyi járóbeteg-szakrendelőjének teljes építészeti felújítását, klimatizálását, energetikai korszerűsítését, a diagnosztikai és orvosi terápiás eszköz- és műszerpark cseréjét és fejlesztését (digitális RTG, ultrahang), a szakrendelők bútorzatának modernizálását, az informatikai rendszer korszerűsítését és a modern előjegyzési és beteghívó rendszer kiépítését is meg kell valósítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.