2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Szombathely

Szombathelyi delegáció járt Erdélyben

A vajdahunyadi Corvin Savaria Társaság meghívására dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint dr. Kecskés László és Sátory Károly képviselők Szombathely romániai testvérvárosába utaztak a VIII. Hunyad Megyei Magyar Napokra, ahol aláírták az önkormányzat által nyújtott támogatásról szóló szerződést is.

– Ellátogattunk a Matei Corvin Kollégium magyar tagozatára, ahol az óvodás és kisiskolás gyermekek reneszánsz témájú kézműves-foglalkozásait tekintettük meg, megismertük Vajdahunyad és környéke nevezetességeit, főként a híres vajdahunyadi várat, valamint ellátogattunk a Corvin Savaria Társaság Magyar Házába, ahol az egyesület elnökével ünnepélyes keretek között aláírtuk a szombathelyi önkormányzat által nyújtott 600 ezer forint támogatásról szóló szerződést – mondta a Lokál Extrának Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: részt vettek a Magyar Napok keretében a várban megrendezett reneszánsz kastélyfesztivál programjain és ellátogattak a Téglás Gábor Elméleti Líceumba és a Szent Ferenc Alapítványhoz is.


Szombathely romániai testvérvárosába látogattak a képviselők Fotó: szombathely.hu

A delegáció tagjai találkoztak Dan Bobouţanuval, Vajdahunyad polgármesterével, akivel egyeztették a közeljövőre tervezett, a két város együttműködésére vonatkozó elképzeléseiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.