2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Szülői értekezlet az Állatkertben!

Szülői értekezletet tartott az Állatkerti Alapítvány október 1-én, vasárnap az Állatkerti Nevelőszülők találkozóján. A rendezvényen ott voltak az idén 25. születésnapját ünneplő alapítvány régi-új védnökei is: Gálvölgyi János színművész, Németh Kristóf, színművész, a Fórum Színház igazgatója és Szász-Kovács Emese tőrvívó olimpiai bajnok is, több mint ezer örökbefogadóval együtt.

Szülői értekezlet? Apukák és anyukák rémálma. De nem azoké, akik az Állatkertbe járnak szülői értekezletre! Ezernél is több ember vett részt ugyanis a mai rendezvényen: ők Asha, a kiselefánt, Níva, a szépséges tigrishölgy, Tücsök, a víziló tiszteletbeli nevelőszülei, vagy Tisha, Ikinya, Zawadi, Ödimati (és sok száz más állat) gyámjai. Az ismeretlenek számára titokzatos nevek mögött érző szívű állatok és gondoskodó örökbefogadóik állnak, akik most vasárnap, október 1-én ismét találkozhattak egymással az Állatkerti Nevelőszülők Napján!


Hiába van ugyanis valakinek saját oroszlánja, zsiráfja vagy jegesmedvéje, – pontosabban díszes oklevele arról, hogy örökbe fogadta – haza nem viheti természetesen. De az Állatkerti Nevelőszülők Napján ingyen meglátogathatja, sőt, személyesen is tájékozódhat kedvence hogylétéről annak gondozójától. A szülői értekezleten megtudhatja, mennyit nőtt, mi a legkedvesebb eledele, hogyan tölti mindennapjait a kis vagy nagyra nőtt kedvenc.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány egyik legsikeresebb programja az állatkerti állatok örökbe adása: ez a játékos adománygyűjtési forma nem csak a támogatott, azaz az Állatkert javára hasznos, hanem az adományozónak is örömet szerez: részben azt a tudatot, hogy támogatásával segíti az állatkerti állatokat, másrészt élményt is ad. Közvetlenebb kapcsolatot az élővilághoz, és sokszínű programokat az Állatkerti Nevelőszülők Napján. Ezen törekvések támogatására szövetkeztek az Állatkerti Alapítvánnyal a védnökök is: Gálvölgyi János színművész (aki a kezdetek óta tölti be funkcióját), Németh Kristóf színművész, a Fórum színház igazgatója és Szász-Kovács Emese, párbajtőr vívó olimpiai bajnokunk.


Évente majd háromezer ember fogad örökbe egy-egy állatot az Állatkerti Alapítvány szervezésében. Leggyakrabban nem is önmaguknak, hanem ajándékba valamelyik szerettüknek: szemüveges kisfiúnak pápaszemes pingvint, végzős bölcsésznek baglyot, nászajándékba gólyát, kosárlabdázó csemetének zsiráfot, lassan mozduló barátnak lajhárt, szerencsehozó ecsetfülű disznót, – hogy csak néhány példát idézzünk a szokásos ajándékötletek közül. (Gálvölgyi János Auróra, a kispanda tiszteletbeli nevelőszülője, Németh Kristóf a szibériai tigrispár, Níva és Norbi örökbefogadója, Szász-Kovács Emese pedig Mázlit, a nagymarát fogadta örökbe.)

Az örökbefogadások révén befolyt támogatásokat az Állatkerti Alapítvány az állatkert lakóinak javára használja fel: segíti tartási körülményeik javítását, korszerű egészségügyi ellátásukat, kifutójuknak szépítését, aminek nem csak az állatok, hanem a látogatók is örülhetnek.

Kapcsolódó Cikkek