EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Ózd

Szüreti felvonulás

Borsodszentgyörgy köztudottan nem szőlőtermelő vidék, hiszen a földrajzi viszonyok és a napsütéses órák csekély száma nem kedvez ennek a kultúrnövénynek. Hogy az elődök ennek ellenére is megtalálták a térségben termő fajtát, arra a Szőlősvölgy út neve utal. Ma már csak kevesek próbálkoznak a termesztéssel, ők is többnyire a direkt termő borszőlőt helyezik előtérbe.

A szüret időszakában viszont a körülmények nem érdeklik a szórakozásra, kikapcsolódásra, közösségi életre vágyó embereket, akik szombaton a hagyományoknak megfelelően kivették részüket a szüreti mulatságból.

Fotó: Lokál
Képalá: Szüreti felvonulás

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.