EUR: 348,17 Ft
CHF: 326,80 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Érd

Tájékoztatás és nótacsokor

A Szepes Gyula Művelődési Központ adott otthont idén is az idősek világnapjához kapcsolódó ünnepségnek. Megtelt a nézőtér az idősekkel, továbbá megjelentek a város vezetői, közgyűlési képviselői, valamint az idősügyi tanács tagjai is.

– Az időskorúak megbecsülése és a róluk való gondoskodás a társadalom és a kormány erkölcsi kötelessége – hangsúlyozta bevezető köszöntőjében Aradszki András államtitkár, a térség parlamenti képviselője.


A ünnepségre történő eljutásban a Szociális Gondozó Központ is segítséget nyújtott

Azt is megemlítette, hogy semmiképpen nem térhet vissza az a politika, amely ezt az erkölcsi kötelességet elmulasztotta, és amely az időseket létbizonytalanságba taszította. Részletesen kifejtette: a jelenlegi kormány a gazdasági válság idején is megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, növelte annak összegét, és több alkalommal infláció feletti nyugdíjemelést hajtott végre. Az idősek megélhetésén is könnyített a rezsicsökkentés, és a gondoskodás része az is, hogy a nők már negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek.

Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőjében részletesen ismertetett néhány, az időskorúakat érintő és az utóbbi időszakban életbe léptetett törvényt, illetve rendelkezést

Ezt követően az országgyűlési képviselő részletesen ismertetett néhány, az időskorúakat érintő és az utóbbi időszakban életbe léptetett törvényt, illetve rendelkezést. Elmondta egyebek mellett, hogy a négy éve életbe léptetett büntető törvénykönyv minősített esetté tette az idősek sérelmére elkövetett rablást, bántalmazást, sikkasztást és csalást. Kitért az egészségügyben végbement fejlesztésekre is. A nyugdíjakkal kapcsolatban elmondta, hogy a kormány betartja azt a 2010-ben tett vállalását, miszerint megőrzik a kifizetett összegek reálértékét, és ebben az évben nyugdíjprémium kifizetésére is sor kerülhet, amennyiben a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot és az államháztartás tárgyévi egyensúlya is teljesül. Idén 24 milliárd, jövőre 32 milliárd forintot fordítanak erre a célra.


A nézőtér zsúfolásig megtelt időskorúakkal

Aradszki András szólt a régióban megvalósult, illetve tervezett, a nyugdíjasokat érintő fejlesztésekről is, egyebek között az új szociális gondozási központról és a városban felújított háziorvosi rendelőkről.

A résztvevők meghallgathatták Madarász Katalin és Tarnai Kiss László nótázását is

Az ünnepségen a résztvevők meghallgathatták Madarász Katalint és Tarnai Kiss Lászlót is, akik nótacsokrot adtak elő.

A nótacsokrot előadó Madarász Katalint virágcsokorral köszöntötte T. Mészáros András polgármester Fotók: Boros Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.