EUR: 338,67 Ft
CHF: 319,05 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb Veszprém

Tájolónap a Kossuth Lajos Általános Iskolában

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2017/2018-as tanévben pályaorientációs tevékenységét egy új rendezvénnyel bővítette.

A Kossuth iskola egy hat szakmacsoportra kidolgozott pályaorientációs programot szervezett, melynek az a célja, hogy a tanárok átfogó képet kapjanak a gyerekek képességeiről, erősségeiről, érdeklődési irányairól, továbbá maguk a gyerekek is felfedezzék, melyik szakmaterület érdekli őket.


A gyerekek is felfedezhetik, melyik szakmaterület érdekli őket (fotó: Szalai Csaba)

A pályaorientációs nap tevékenységei hat nagy területet fogtak át: a műszaki, a kereskedelmi, az üzleti ügyintézői, a kézműves, a turisztikai-vendéglátói és az egészségügyi-szociális területen próbálhatták ki magukat a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok, akik csapatokban dolgoztak.

Elsősorban a munka világában fontos gyakorlati készségek alkalmazása került előtérbe. A gyerekek kipróbálhatták, hogyan kell szépen teríteni, külföldi üdülést szervezni, koktélt készíteni, polcot összerakni, az áramkörszerelésben is tapasztalatot szerezhettek, az egészségügy feladatai között volt gyógyszerosztás, lázmérés. Elsajátíthatták a leltározás, az akciós áru eladása és az árajánlatkérő levél megírásának fortélyait is.

A fiatalokat szeméylre szabott jellemzéssel segítik (fotó: Szalai Csaba)

A tanulók a tájolónap előtt készítettek magukról egy értékelést, majd minden helyszínen külön is értékelték magukat, ugyanazon szempontok alapján pedig pedagógusaik, társaik és a szüleik is véleményezték őket. Az egyes állomásokon szakemberek, szaktanárok rögzítették a diákok tevékenységére vonatkozó tapasztalataikat. Az értékelőlapok feldolgozását követően minden fiatal személyre szabott szöveges jellemzést kap, ami segíthet tanulási irányuk megválasztásában.

Kapcsolódó Cikkek