EUR: 349,01 Ft
CHF: 329,20 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Tatabánya

Tatabánya a Mont Blanc tetején

4810 méter magasban talán még nem járt Tatabánya címere. Eddig. Mivel Nagy Roland felvitte oda.

A franciák magasztos asszonynak becézik, és kicsit az olaszok is magukénak érzik Európa legmagasabb pontját. A tatabányai fiatalember egy kisebb csapattal teljesítette a túrát, amivel meghódította a hegycsúcsot.


– Ott fent megáll minden, „a tér és az idő is” – fogalmazott a sportember. – Elmondhatatlan, felemelő szabadságérzetet ad. Már régóta terveztem a Mont Blanc meghódítását, de csak most nyílt rá lehetőségem. Összesen négyen voltunk a csapatban, a túravezetőnk, Beke Attila is tatabányai származású.

A négytagú csapatból ketten is tatabányai származásúak

A Mont Blanc Európa egyik legforgalmasabb hegycsúcsa: naponta közel kétszázan másszák meg.

– Az egész egy túra, igazán technikás mászást nem igényel – tette hozzá Nagy Roland. – Ami azonban fontos, hogy csak különleges felszereléssel lehet teljesíteni, megelőzve a baleseteket. Reggel hatkor vágtunk neki, 1800 méteres magasságig felvonóval mentünk, onnan viszont túráztunk. A legnehezebb kihívást egy sziklafal jelentette, az nagy fizikai és mentális erőt igényelt. Ráadásul közben egy 16-18 kilós hegymászótáskát is cipelni kellett.

Nagy Rolandnak továbbra is komoly tervei vannak: az osztrák Alpok, valamint az Olaszország és Svájc határán lévő Monte Rosa-hegycsoport meghódítása is szerepel a céljai között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.