2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Tatabánya

Tatabányai mazsorettsiker Ausztriában

Sikeresen szerepelt Ausztriában a Kodály Zoltán Általános Iskola mazsorettcsoportja. A táncosok négy produkcióval vettek részt a nemzetközi megmérettetésen, és egy-egy arany- és bronzérem mellett egy ötödik és egy hatodik hellyel gazdagodtak.

– Kasza Petra két szólóval indult, ő érte el a pontszerző helyezéseket, míg a mini formációk dobogóra állhattak – hangsúlyozta Molnár Alexandra csoportvezető-helyettes. – Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen roppant erős mezőnyben sikerült ilyen kiválóan szerepelnünk. Neusiedl am Seeben két napon keresztül zajlott a verseny, és fontos, hogy rendre megméressük magunkat külföldi csapatokkal szemben is.


Természetesen egy-egy ilyen verseny alkalmával mindig jut idő kikapcsolódásra is.

– Igyekszünk a lányokkal közösen egy kirándulást is mindig betervezni a programba – tette hozzá Anderla Anett, az együttes másik csoportvezető-helyettese. – Eleve nagyon fontos nálunk a közösségépítés, ennek jegyében idén tábort is szerveztünk, ahol néhány napot közösen töltöttek el a lányok – az öt-hat évesektől egészen a huszonévesekig. Az eredmények mellett mi arra is odafigyelünk, hogy igazi családias hangulatban teljenek az edzések.

A kodályos mazsorettek nemcsak a városi rendezvények visszatérő vendégei, hanem rendszeresen képviselik Tatabánya színeit az országos és nemzetközi versenyeken is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.