EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Székesfehérvár

Teleki Blankáért futottak

Teleki Blanka halálának 155. évfordulója alkalmából folyamatos váltófutást szervezett a róla elnevezett fehérvári iskola a magyar nőnevelés egyik úttörőjének párizsi sírjától az intézményig. A 1640 kilométeres távot egy hét alatt tették meg a diákok és felnőttek. Október 14-én indultak a montparnasse-i temetőből, és 21-én, szombaton érkeztek meg az iskola udvarára. 26 futó és 14 kísérő kerékpáros tette meg a négy országon át vezető utat.

Tavaly, Teleki Blanka születésének 120. évfordulóján a róla elnevezett székesfehérvári gimnázium tanulóiból és tanáraiból álló staféta Erdélyből, Teleki szülőházától futott Fehérvárra.


A sportolók éjjel-nappal futottak, minden nap kétszáznegyven kilométert haladt a staféta Fotók: TelekiRun2007

Most huszonnégy futó és tizenhat kerékpáros tette meg az utat. Sűdy Péter, a futás szervezője, a gimnázium biológia-kémia szakos tanára, egyben a Teleki Természetismereti és Turisztikai Egyesület vezetője elmondta, hogy február óta tartanak az előkészületek.

A sportolók éjjel-nappal futottak, a huszonnégy futó mindegyike napi tíz kilométert tett meg, azaz mindennap kétszáznegyven kilométert haladt a staféta. Franciaországból Freiburg fölött léptek át Németországba, ahol a Fekete-erdőn keresztül haladva, Regensburgot, Passaut, Linzet, Melket és Bécset érintve érkeztek haza.

A futáshoz lehetett csatlakozni, bármelyik távon, de leginkább az utolsó magyarországi szakaszon várták a jelentkezőket. A közös futás lehetőségét a 42 kilométeres maratoni és a 21 kilométeres félmaratoni távon, Iszkaszentgyögytől az utolsó 10 kilométeren, valamint a város szélétől 6, illetve a Palotai út Hármashídi részétől 3 kilométeren biztosították.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.