EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Nagykanizsa

Telepítenek és kotornak

Az elmúlt évek tudatos munkájának köszönhetően ismét a Csónakázó-tó és környéke a kanizsaiak egyik legkedveltebb pihenőhelye a városban. Az önkormányzati fejlesztési stratégiának, valamint a civil és sportegyesületeknek, továbbá a Zalaerdőnek köszönhetően a terület folyamatosan fejlődik, szépül, s egyre többeket csábít a szabadba.

Nem túlzás, megint horgászparadicsomnak számít a Csótó, ami egyrészt a folyamatosan gondozott környezetnek, másrészt pedig a rendszeres haltelepítésnek köszönhető. A minap például húsz mázsa ponty foglalta el új lakóhelyét, és ezzel, valamint a korábbi telepítésekkel a Vasutas Horgászegyesület bőven túlteljesítette jogszabályi kötelezettségeit. Nem véletlen, hogy amióta ismét kanizsai kezelésbe került a Csónakázó-tó, folyamatosan bővül a horgászok száma. A rendszeres és bőséges haltelepítés ennek, illetve az önkormányzati támogatásnak köszönhető.


Ősszel is méretes pontyok kerültek a Csótóba (Fotó: Gergely Szilárd)

Beruházásokból, fejlesztésekből egyébként sincs hiány a „város tüdejében”, az elmúlt években – a helyhatóság által elvégzett munkák mellett – a kajakosok és a hajómodellezők is építkeztek, felújítottak, mostanra pedig a Zalaerdő rendbe tette, átépítette Nagykanizsa egyik jelképét, a kilátót.

A napokban pedig a városüzemeltető cég, a Via Kanizsa több mint ezer köbméter iszapot távolít el a Csónakázó-tó kis öbléből. A mederkotrás, ami hárommillió forintba kerül, számos problémát orvosol. Az üledék miatt – ami 30-40 centiméter vastagon rakódott le a meder alján – elszaporodtak a vízi növények, s ezen a részen már horgászni sem lehetett. A társaság, hogy elejét vegye a további lerakódásnak, egy kisebb műtárgyat is beépít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.