EUR: 348,15 Ft
CHF: 326,52 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Győr

Tette, amit a zsaruvér diktált neki

Átlagos bevásárlásnak indult Keresztes Attila rendőr őrnagynak és feleségének a legutóbbi is, azonban szokatlan véget ért. Kalandba keveredett a zsaru: némi üldözés után elfogott egy bolti tolvajt, aki még a biztonsági őr orrát is eltörte.

Az eset egy belvároshoz közel eső szupermarketben történt, Keresztes Attila rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Kapcsolattartó Szolgálatának főügyeletese és neje már a kassza előtt várták, hogy a szalagra tehessék az árut. Ekkor történt az, amire igazából senki nem számít egy bevásárlás során, akkor sem, ha tudjuk, hogy létezik a jelenség.


– Csak azt láttam, hogy egy alak után iramodott a biztonsági őr, a pénztáros és egy férfi, akiről később kiderült, ugyanolyan vásárló volt, mint én, csak ő buszsofőr, én meg rendőr. Azonnal utánuk futottam, a parkolón keresztül már kergették a férfit, aki egy elhagyott terület felé futott – kezdte az őrnagy.

Időközben ő került a legközelebb a menekülőhöz, így akkor is utána tudott ugrani, amikor az beugrott egy kerítésen. Többször is felszólította, hivatkozva rendőri mivoltára. A tolvaj azonban elrohant, ám egy rossz mozdulattól hasra vágódott.


– Ennyi előnyt kaptam, mert addigra odaértem és szabályos karszorítással a földön tartottam, közben pedig már a többi üldöző is odaért. Ők tárcsázták a rendőrséget, a kollégákkal már én vettem fel a kapcsolatot. A férfi egyébként nem volt könnyű eset, tiltakozott, szitkozódott, menekülni akart, erősen kellett tartani. Mutattam neki a rendőrigazolványom, de vitatkozott, hogy ne dugjam az orra alá a személyimet, állandóan ki akart bújni a szorításból. Agresszív viselkedése nem lepett meg, később kiderült, több ügye is volt már a rendőrséggel.

A hajléktalankülsejű, húszas éveiben járó férfit visszakísérték az üzlethez, ahová rövid időn belül megérkeztek a szolgálatban lévő járőrök is, így Keresztes őrnagy átadta nekik az elfogottat. Ekkor derült ki, mi is történt valójában: a férfi lopási szándékát észrevette a biztonsági őr, aki felszólította, tartson vele. Ám a férfi leszórta a remélt zsákmányt: három rúd szalámit és két üveg alkoholt. Már ott is agresszív volt, a biztonsági őrt megütötte, annak eltört az orra, így a férfinak súlyos testi sértésért is felelnie kell.

Keresztes Attila szabadnapján is azt tette, amit az iskolában és a majd húszéves szolgálata során tanult: szolgált és védett. Ahogy fogalmazott, kérdés sem volt számára, hogy így tegyen. Adja magát a kérdés: egy átlagos embernek is meg kell ezt tennie embertársai védelmére?

– Nem tudok egyértelmű választ adni, s nem is tisztem eldönteni vagy tanácsot adni. Az adott szituáció nagyon sok mindent meghatároz, higgadtan kell felmérni a helyzetet. Mert annak nincs értelme, hogy magunkat vagy még több embert bajba sodorjunk. Az élet védelme legyen mindig az elsődleges szempont – zárta az őrnagy.

Hivatalos tájékoztatás
A rendőrök G. L. Attilát a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol megállapították, hogy a férfival szemben korábbi bolti lopások miatt már folyamatban van egy büntetőeljárás. A 28 éves férfit a nyomozók lopás vétsége és – tekintettel arra, hogy az ütés következtében a biztonsági őr orra eltörött – súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.