EUR: 349,17 Ft
CHF: 326,98 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb

Tippmixen nyertem a családom

Az én szerencsesztorim filmbe illő – kezdte levelét Gábor! – Az akkori barátnőmnek köszönhetően, akinek lövése nincs a focihoz, a Tippmixhez pedig pláne, csaknem egymillió forintot nyertem. Pedig először nagyon mérges voltam rá, mert jól megkavarta a dolgokat.

Saját bevallása szerint a 42 éves Gábor nagy focirajongó és öt éve rendszeresen tippmixezik. Voltak kisebb-nagyobb nyereményei, de 100 ezer forint feletti összeget csak egyetlen egyszer nyert. Egy igazán balszerencsés tavaszi napon, amikor azt hitte, a barátnője jól elszúrta a szerencséjét.


– Vidékről tartottam hazafelé tavaly tavasszal, de Budapesttől 60 kilométerre, az autópályán lerobbant a kocsim – írta Gábor. – Felhívtam egy haveromat, hogy jöjjön értem, vontasson haza. Sietni akartam, hogy még elérjek egy lottózóba, mert javában tartottak a Bajnokok Ligája csoportkörei és tuti megérzéseim voltak öt meccsre, meg akartam fogadni őket.

Képünk illusztráció

Gábor balszerencséjére azonban a barátja, aki elindult érte, dugóba keveredett. Állt a forgalom az egész Hungária körúton, két óra alatt verekedte ki magát a városból a megmentő, majd az autópályán baleset miatt újabb torlódásba futott.


– Gondoltam, nem kockáztatom a tippjeimet. Felhívtam a barátnőmet, hogy kocogjon el a legközelebbi lottózóba és játssza meg helyettem a meccseket. Hosszan magyaráztam neki, mit kell csinálnia, mert soha életében nem tippmixelt még, a focihoz sem ért. Kértem, egy papírra írja le, amit mondok és nagyon figyeljen oda – mesélte Gábor az előzményeket. – A Dinamo Kijev idegenben az FC Porto ellen játszott. Az ukrán csapat teljesen esélytelen volt, 3,5-ös szorzóval lehetett rá fogadni. Én természetesen a portugál csapat győzelmére számítottam, azt mondtam a barátnőmnek, tegyen rá 50 ezer forintot. Meg is nyugodtam, amikor felhívott a lottózóból, hogy mindent elintézett.

Gábor – mint meséli – miután hazaért, átfutotta a szelvényeket és meglátta, hogy a kedvese a Dinamo Kijev–FC Porto mérkőzést fordítva tippelte meg, az ukrán csapat győzelmére fogadott. Ráadásul nem is kis összegben.

– Fogtam a fejem, nagyon ideges voltam. Össze is vesztünk. Számon kértem szegényt, miért nem lehet odafigyelni. Őt meg nagyon bántotta a dolog. Aztán persze kibékültünk, úgy voltam vele, én voltam a hülye, nem kellett volna rábíznom, hiszen tényleg nem ért a focihoz. A pénzre keresztet vetettem, biztos voltam benne, hogy elbuktam úgy, ahogy van.

Aztán jött a hihetetlen fordulat. A Kijev simán, 2-0-ra megverte a Portót.

– Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam. Ráadásul a másik négy meccs végkimenetelét is eltaláltam, így több, mint 800 ezer forintot nyertem! A barátnőmnek nem szóltam semmit. Miután felvettem a nyereményt, az első utam az ékszerészhez vezetett.

Gábor elárulta, a nyeremény több mint felét arra a gyűrűre költötte, amivel pár nappal később egy ismételt bocsánatkérés keretében megkérte a barátnője kezét.

– Rájöttem, egy ilyen szerencsés kezű lányt nem szabad elengedni! Ráadásul borzasztóan szégyelltem magam, amiért veszekedtem vele, miközben ő csak segíteni próbált nekem. Bár azelőtt úgy gondoltam, a házasságot nem nekem találták ki, nagyon boldog voltam, amikor igent mondott. Idén júliusban össze is házasodtunk, decemberre várjuk a kisfiunk születését. A család jó dolog. És én, ha úgy tetszik, a Tippmixen nyertem!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.