2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Debrecen

Tisza-tavi vonzás

Az Európa legnagyobb édesvízi akváriumát magába foglaló Tisza-tavi Ökocentrum vonzza a látogatókat, ugyanakkor a Tisza-tó az ökoturizmus egyik meghatározó területe lett.

A számtalan módon bejárható vízi világ és a síkvidéki kerékpározás közkedveltsége a látogatók számának növekedéséből is mérhető. A Tisza-tó tudatosan a természet bemutatására, az egyedi természet közeli élmények megszerzésére lett „hangolva”, ahol élmény és oktatás kézen fogva járnak. A tó 20 kikötőjéből kenukkal, csónakokkal és kishajókkal lehet felfedezni a nagy nyílt vízű medencék, virágzó hínármezők, keskeny, kanyargós vízi ösvények világát


A Tisza-tó 127 négyzetkilométere, a 65 kilométer hosszú kerékpárút a tó körül, a túraközpontok és a Tiszafüreden található Tisza-tavi Kerékpáros Centrum méltán vonzza a látogatókat, túrázókat, a természet szerelmeseit. A tóparti települések szabad vízi strandjait szeretik a látogatók, az Abádszalóki-öböl jet-sky-lehetőségei vonzóak, a Sarudi-medence vitorlásai hívogatóak, a horgászparadicsomok, a tiszai halászlé méltán híres gasztronómiai vonzereje üzenetértékű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.