EUR: 345,17 Ft
CHF: 319,75 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Kecskemét

Tiszakécskei az ország legjobb lángosa

A lángosrajongók szavazatai alapján 2017-ben a tiszakécskei Lángos Büfé végzett a Lángos Voks elnevezésű verseny első helyén. A vendéglátó egység pedig nemcsak a vásárlóira, hanem a rászoruló családokra is gondol.

Hajnali négykor kezdődik a munka a tiszakécskei Lángos Büfében, hogy nyitásra minden készen álljon. Begyúrják a tésztát, elkészítik a szószokat, lereszelik a sajtot, hogy minél gyorsabban ki tudják szolgálni a vásárlókat. Töltött, tarjás, gyrosos – egyre bővül a kínálat, de a legnépszerűbb még mindig a fokhagymás, sajtos-tejfölös lángos.


A bővülő kínálat mellett még mindig a legnépszerűbb a fokhagymás, sajtos-tejfölös lángos.
fotó: hiros.hu

Az országos megmérettetésen, a Lángos Vokson a tiszakécskei büfé kapta a legtöbb szavazatot, így most már hivatalosan is ők készítik az ország legjobb lángosát. Balogh Józsefné – vagy ahogy mindenki szólítja, Baby – szerint a titok abban rejlik, hogy szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoznak.

– Leginkább azt szeretem, amikor kimegyek és látom, hogy az emberek jóízűen fogyasztják a lángost. A gyerekek imádják. Nagyon szívesen hozzák a fiatal anyukák a pici gyerekeket, akik itt szaladgálnak és eszik a lángost, aminél nincs jobb érzés – mondta a tulajdonos.


Balogh Józsefné 12 éve süt lángost. Nagykőrösön, egy családtagtól tanulta meg a szakma fortélyait, megtudtuk tőle, hogy a kelesztésen és az olaj hőfokán is sok múlik. Ebben a büfében a rászorulókra is gondolnak, négy évvel ezelőtt indították el a köszilángos kezdeményezést. Azok, akik a büfében vásárolnak, vehetnek lángost azoknak a családoknak, amelyek nem futja erre. A köszilángos blokkjai egy üvegbe kerülnek, és Balogh Józsefné elviszi a családsegítő központba, ahol szétosztják a rászorulók között. A büfében pedig be lehet váltani ezeket a nyugtákat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.