EUR: 352,28 Ft
CHF: 330,73 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Extra

Titkos rend hagyatékára bukkant Lagzi Lajcsi

Titkos dokumentumokra bukkant Galambos Lajos. A trombitaművész régi bútorokat kapott Walesből, amelyek, mint kiderült, egy titkos rend képviselőjének hagyatékából származnak.

Galambos Lajos mindennapjait mostanában nem csak a muzsikálás és televízióműsor-készítés tölti ki. Nemrégiben ugyanis a sors úgy hozta, hogy kapcsolatba került a szabadkőműves rend egyik páholyával. Egy Angliában élő, külhonba szakadt magyar, Udvardy Tibor nem kisebb dolgot ajánlott fel a közműlopással vádolt és hónapok óta pereskedő Lajcsinak, mint a barátságát és támogatását. Lajcsinak mindene megvan, így nem könnyű neki ajándékozni. A régiségkereskedő férfinak ennek ellenére sikerült örömet szereznie, amikor egy kamionnyi régi bútort ajándékozott a zenésznek. A bútorok némelyike több száz éves, és láthatóan felújításra szorulnak. Mivel a sváb származású Lajcsi édesapja asztalos volt, adta magát a lehetőség, hogy némi segítséggel felcsapjon bútorrestaurátornal.


– Apám régi szerszámaival kezdtük a fiaimmal a bútorok felújítását. Nem haszonszerzésért, csak a munka öröméért. Amikor az egyik szekrénynek nekiláttunk, egy titkos rekeszt fedeztünk fel, egy helyen pedig a szabadkőművesek címerét. A megsárgult, régi dokumentumokat valaki elrejtette – idézte fel a néhány nappal ezelőtt történteket Lajcsi, aki fel is vette a kapcsolatot a bútorok korábbi tulajdonosával, akik meghívták Walesbe. – Jövő hónapban utazom Angliába, meghívtak egy látogatásra. A papírokat pedig viszem magammal és visszajuttatom őket jogos tulajdonosuknak – mesélte Lajcsi, aki az általa felújított bútorokat értékesíti is, de csak magánszemélyeknek. És mint elmondta, nem hajlandó külön igényeknek eleget tenni, csak az általa megálmodott stílust követi a bútorok kialakításában. Azt még egyelőre nem tudja, hogy milyen mélyen ássa bele magát az asztalosmesterségbe, de nem vetette el azt a gondolatot sem, hogy a jövőben a muzsikálást kissé háttérbe szorítva inkább az egyedibútor-készítésbe veti bele magát.

Néhány nappal ezelőtt volt két éve annak, hogy a rendőrök berontottak Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtokára és elhurcolták a családfőt és feleségét. Lajcsi a történtek hatására a második évfordulón megfogadta, hogy életét új irányba tereli, és úgy tűnik, az új úton még az évszázadok óta létező titkos szervezet is segíti.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek