2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Sport

Több mint 120 milliárd forintért adhatják el a Camp Nou nevét

Nou Camp Grifols. Ízlelgessük a nevet, hiszen hamarosan akár így is elnevezhetik az FC Barcelona legendás stadionját. A katalán gyógyszervállalat 30 évre 400 millió euróért szerzeti meg a stadion névadási jogát.

Elképesztő hírről számolt be szerdán a katalán Catalunya Radio. A rádióadó szerint az FC Barcelona közel áll ahhoz, hogy véglegesítse azt a szerződését a Grifols nevű katalán gyógyszeripari vállalata. A szerződés értelmében a Grifols 30 évre megkaphatja a Barca stadionjának névadási jogát, és ezért egy rekordot jelentő 400 millió eurót (124 milliárd forint) kapna a katalán klub. Elképzelhető, hogy a jövőben hosszú évekig a legendás Camp Nou stadion, a Nou Camp Grifols névvel borzolja majd a katalán ősszurkolók kedélyeit.


(MTI/AP/Manu Fernandez)

Az FC Barcelona sokáig az egyik legtradicionálisabb klubnak számított, ám ez az évek során egyre inkább megváltozott. 2010-ben a klub a mezét is eladta, ám mielőtt évi harminc millió eurót kaptak volna a Qatar Foundationtől, volt egy előjáték az UNICEF-fel, amely 2006 óta volt látható a Barcelona mezén. Az UNICEF érkezése előtt semmilyen szponzori felirat nem szerepelt a katalán csapat mezén.

A Grifolts-ba egyébként még a legvéresszájúbb szurkolók sem igazán köthetnek bele, hiszen ki lázadna fel egy olyan vállalat ellen, amely vérplazma-készítményeket gyárt, tehát egy jó ügyből vált a világ egyik vezető vállalatává, arról nem is beszélve, hogy még katalán is.


De minek kell egyáltalán ilyen megállapodást kötni, hiszen a Barcának amúgy is jól fut a szekér, sikeres, gazdag klub? Ismeretes viszont, hogy nemsokára kezdetét veszi a stadion felújítása, amely több mint 500 millió euróba fog fájni a klubnak. Ja és emellett, amiatt is fájhat a vezetők feje, hogy minden áron meg kell tartsák Lionel Messit is, aki a hírek szerint továbbra sem írta alá szerződéshosszabbítását, és a mostani megállapodás a szezon végén lejár, vagyis ha úgy alakul az argentin klasszist ingyen vihetik a riválisok.

Egyes hírek szerint a névadási szerződésből fizetnének ki Messinek egy 80 millió eurós aláírási bónuszt.

A javaslatot 2018 elején viszik majd a közgyűlés elé, és ha elfogadják, akkor jöhet a Camp Nou Grifols.

Ezzel a hatalmas összeggel egyébként a Barcelona történelmet írna, hiszen mellettük eltörpülne a New York Jets és a New York Giants 338 millió eurós névmegállapodási szerződése a Metlife-fal.

Kapcsolódó Cikkek