EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Debrecen

Többmilliárdos beruházás, 500 új munkahely

Csaknem 15 milliárd forintos beruházást indít Debrecenben a Krones AG, a következő években 500 munkahelyet létrehozó új üzem létesítéséhez a kormány 5,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Magyarország jelentős sikert ért el a beruházásokért folyó nemzetközi versenyben azzal, hogy a csomagoló- és palackozóberendezéseket gyártó cég Debrecenben épít új üzemet – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a német vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a Krones AG idén már a harmadik német nagybefektető a hajdú-bihari megyeszékhelyen, ami többek között a város és a kormány befektetésbarát politikájának az eredménye. Ismertette, hogy az idén eddig 63 beruházási tárgyalás zárult le sikerrel külföldi befektetőkkel, míg tavaly 71, így – az időarányos teljesülést tekintve – 2017-ben megdőlhet a beruházási rekord Magyarországon.Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, a város közép- és felsőfokú képzéseit úgy alakították át, hogy kielégíthessék a befektetők munkaerőigényét
MTI Fotó: Soós Lajos

Papp László, Debrecen polgármestere kijelentette, hogy az elmúlt három évben a megyeszékhelyen és Kelet-Magyarországon a kormány fejlesztési szándékai célba értek, az összehangolt és tudatos gazdaságpolitikának köszönhetően új ipari forradalom indult be a városban, és négyezer munkahely jött létre. Felidézte, hogy Debrecen a Világbank regionális felmérésében 22 kelet-európai város között lett az első, többek között az infrastruktúra fejlettségének vagy az engedélyezési eljárások gyorsaságának köszönhetően.

A polgármester ismertette, hogy a város közép- és felsőfokú képzéseit úgy alakították át, hogy kielégíthessék a befektetők munkaerőigényét, hiszen például a Krones AG magasan képzett szakmunkásokat és fejlesztőmérnököket kíván foglalkoztatni.


Ralf Goldbrunner, a Krones AG végrehajtó tanácsának képviselője fontos mérföldkőnek nevezte az új üzem felépítését, hiszen – mint fogalmazott – termelésüket nemzetközi szinten is erősíteni kívánják. Hozzátette, hogy a szigorú kiválasztási folyamatban Debrecen mellett szóltak a kedvező a logisztikai adottságok, a kiváló infrastruktúra és a jól képzett szakemberek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.