2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Győr

Tomori Zsuzsanna: Ha a múltbéli dolgokat kibírtam, ezt most már fél lábon is!

A Győri Audi ETO KC és a magyar válogatott klasszisa, Tomori Zsuzsanna október 2-án a fehéroroszok elleni meccsen sérült meg. Mindenki megijedt, ám szerencsére a helyzet a körülményekhez képest jó. Zsuzsi pedig erős, bizakodó, és mindennél jobban várja a visszatérést.

Térjünk kicsit vissza a pályára, ahhoz a bizonyos meccshez. Milyen szituációban sérült meg?
– A sérülés korán jött, a Fehéroroszország elleni válogatott mérkőzés elején. Támadásban voltunk, egy indulócselt csináltam, két fehérorosz lány összezárt előttem, és az egyik belém térdelt. Éreztem a fájdalmat, de nem gondoltam, hogy olyan nagy a baj. Sokszor előfordul, hogy koccan két térd. Akkor kezdtem aggódni, amikor ráléptem a lábamra, és akadást, kattanást éreztem, majd a fájdalom is erősödött. Az orvosaink és a gyúrók már nem engedtek vissza, mondták, hogy a jelek porcproblémára utalnak. Estére sajnos be is dagadt a térdem. Itthon megvizsgált dr. Balogh Péter, és megerősítette a korábbiakat, hogy az ütéstől egy porcdarab leválhatott, amit minél előbb meg kell műteni. Most már több mint egy hete eltávolították a szilánkot, és lecsiszolták a helyét. Négy-öt hét alatt visszatérhetek. Ha a múltbéli dolgokat kibírtam, ezt most már fél lábon is.


Zsuzsi mindig is nagy küzdő volt, most sincs ez másként_
Fotó: Győri Audi ETO KC

Lelkileg rendben vagy?
– Igen, hála istennek minden rendben van, az első ijedség és elkeseredés már a múlté. Szinte a sérülés pillanatában kaptam az üzeneteket, hogy ugye nincs nagy baj, írtak a győri csapattársak, a barátok, az ismerősök, a szurkolók. Ez nagyon sokat segít ilyenkor, mert nem érzem magam egyedül, erőt ad, hogy szembenézzek a történtekkel. Most is kint vagyok a csajok között, jót tesz a közeg, a segítségük, hogy számíthatok rájuk és a barátokra is. Már jó ideje érzem, hogy a győri szurkolók teljesen elfogadtak, sok szeretetet kapok tőlük, amit jó játékkal és sok-sok góllal szeretnék viszonozni és megköszönni. Illetve az is erősít, hogy teljesen átlagos sportsérülésről van szó, ez benne van a játékban. Tehát nincs összefüggésben a terheléssel vagy az egészségemmel.

Tomori Zsuzsanna Győrben otthonra talált, szereti a várost és a csapatot
Fotó: Győri Audi ETO KC

Mivel erősíted magad, mi lendít át a holtpontokon? 
– Az első pár nap után folyamatosan erősödtem, örültem, hogy jól sikerült a műtét, és hogy nincs más gond a térdemmel. Úgy gondolom, november közepe felé ismét visszanyerhetem a formám, mert tényleg erősnek éreztem magam az alapozáskor és a kezdéskor. Ennyi idő alatt nem veszíthetem el a formámat. Lelkesítenek a lányok, a barátok, a célok. Rasmussen szövetségi kapitány azt mondta, lehet, hogy a sors sorozatos tesztelésnek tesz ki, amit végig kell csinálnom. Egyszer csak abbahagyja!


A magyar válogatottba is biztos helye van a győri játékosnak, Tomori Zsuzsinak (b.)
Fotó: O. Jakócs Péter

A trófeákat akkor már veled együtt fogják ünnepelni?
– Nagyon remélem! Tavaly ez az álom teljesült, egy megpróbáltatásokkal teli szezon után én is felemelhettem a BL-serleget, és az idén is szeretnék a lányokkal sok-sok kupát nyerni, a szurkolóknak és persze magunknak is. Én most is ezen vagyok, ezért dolgoztam és dolgozom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.