2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Toronyházba költözik a Mol-csoport

Toronyházba költözteti munkatársait a Mol-csoport. A vállalatóriás különböző egységei jelenleg a főváros öt kerületében, 11 épületben végzik munkájukat.

Fotó: Mészáros Diána

– Tavaly meghirdetett, 2030-ig szóló stratégiánkban azt a célt tűztük ki, hogy a Mol a munkát keresők első választása legyen. Új otthonunk, a Mol Campus megépítése tökéletesen illeszkedik ehhez. Az épülettel Közép-Európa egyik leginnovatívabb munkakörnyezetét alkotjuk meg, amely vonzó lesz a jövő tehetségei számára – jelentette ki sajtótájékoztatóján Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója.


A Kopaszi-gát mellett, a majdani BudaPart városnegyedben felépítendő, 28 emeletes, 120 méter magas Mol Campusban 2500 munkaállomás lesz, 83 ezer négyzetméteren. A XXI. századi kihívásoknak megfelelő, kétszeres környezetvédelmi minősítéssel készülő épület terveit a világ egyik legismertebb építészirodája, a cupertinói Apple Parkot, az új pekingi repülőteret, a berlini Reichstag üvegkupoláját és a londoni új Wembley Stadiont tervező Foster + Partners készítette el.

Ez a projekt számos okból mérföldkő, nemcsak a Mol, hanem Budapest számára is. Óriási kihívást jelentett, hogy az épület egyszerre feleljen meg a vállalat igényeinek és a legmagasabb fenntarthatósági kritériumoknak, valamint méltó legyen a környezetéhez is – szögezte le a budapesti sajtótájékoztatón Nigel Dancey, a Foster + Partners vezető tervezője.

Kapcsolódó Cikkek