EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Sport

U17: Hollandia legyőzésével elitkörben a magyarok

Második mérkőzését is megnyerte a hazai selejtezőtornán, így az Európa-bajnoki kvalifikáció kora tavaszi elitkörébe jutott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

Szélesi Zoltán szövetségi edző csapata Wales 2-1-es legyőzése után az első fordulóban hozzá hasonlóan három pontot begyűjtő hollandokat győzte le pénteken 1-0-ra. A magyarok ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az élen végeznek a csoportban, mivel három ponttal vezetnek a legyőzött Wales és Hollandia előtt.


A budapesti találkozó egyetlen gólját Beke Péter szerezte szabadrúgásból a második félidőben.

“Szakmailag nagyon értékes ez az eredmény, hiszen a holland válogatott a Feyenoord, az Ajax vagy a PSV legjobbjaiból válogathat, és mindenki tudja, hogy milyen magas szintet képviselnek ezek a klubok. Már az is nagy siker, hogy egyenrangú ellenfelei tudunk lenni egy ilyen erős válogatottnak, a győzelem pedig önmagáért beszél” – értékelt a szövetség honlapján Szélesi Zoltán, aki szerint edzőként most az a legfontosabb feladata, hogy segítsen a játékosainak reálisan értékelni a helyzetet, mert nem szabad, hogy a fejükbe szálljon a dicsőség.

A magyarok utolsó meccsüket hétfőn 16 órától a Szusza Ferenc Stadionban játsszák Koszovó válogatottjával.

A 16 csapatos angliai Eb-t jövő májusban rendezik.

Kapcsolódó Cikkek