2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Ózd

Új aszfaltot kap a Zrínyi út egy szakasza

A város egyik legrosszabb állapotba került útszakaszát marták fel a napokban, hogy rövid időn belül új burkolatot kaphasson. A javítást az országgyűlési képviselő sürgette meg.

Riz Gábor kérésére a tervezettnél hamarabb megkezdődött az egyik legrosszabb ózdi – a BAZ Megyei Közútkezelő Nonprofit Kft. kezelésében lévő – útszakasz felújítása. Bőven ráfért már a megújulás erre (is). Az egykori kenyérgyár elé épült körforgalom és a szakmunkásképző közötti szakaszon hajtják végre a teljes aszfaltcserét. Ezzel szinte párhuzamosan sikerül megújítani a gyújtói körforgalmat, amely szintén régóta elhúzódó problémaforrás volt.


A Zrínyi úti közlekedés a ’90-es években változott meg jelentősen, amikor átadták a megépült Brassói utat, és azon keresztül odairányították a 25-ös számú főút forgalmát. A nehéz gépjárművek az évek során komoly károkat okoztak az útburkolatban, a széle felgyűrődött és így hepehupássá vált, veszélyeztetve a közlekedés biztonságát.

fotó: Lokál
Képalá: Előkészültek az aszfaltozásra

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.