2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szekszárd

Új háziorvosi rendelő épül

Október 17-én szerződést kötött a Magyar Államkincstár és Szekszárd város önkormányzata. A megállapodás értelmében 300 millió forintból újul meg a régi és épül fel az új háziorvosi rendelő, illetve új helyre költözik az ügyeleti központ is.

Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója és Ács Rezső, Szekszárd polgármestere sajtóértekezlet keretében írták alá a felújításokról szóló megállapodásokat.


300 millió Forintos megállapodás született. Fotó: Nagy Nándor

– A szerződés értelmében egy háziorvosi rendelő felújítása, egy teljesen új háziorvosi rendelő felépítése és a központi ügyeleti épület kialakítása valósul meg. Az alapegészségügyi ellátás kötelező önkormányzati feladat, most a topforrásoknak köszönhetően nagy lépést tudunk tenni ez ügyben. Összességében ez a három fejlesztés 300 millió forintból valósul meg. Az egyik helyszín a Kölcsey lakótelep 25. szám, ott teljes felújításon esik át az orvosi rendelő. A másik lépés a Szabó Dezső utca és a Béri Balogh Ádám utca közötti területen egy teljesen új orvosi rendelő felépítése, ide is két háziorvosi szolgálatot költöztetünk. A mai kor követelményeinek megfelelően alakítjuk ki az épületet, illetve a hozzá szükséges parkolóhelyeket – tájékoztatott a polgármester.

Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója és Ács Rezső, Szekszárd polgármestere aláírják a megállapodást. Fotó: Nagy Nándor

A támogatás legnagyobb részéből, 206 millió forintból a tervek szerint egy többfunkciós, korszerű központi ügyeletet alakítanak ki.


– A fejlesztési csomag harmadik, egyben legnagyobb eleme az Ybl Mikós utca 1. szám alatt található épületben kialakítandó orvosi ügyelet. Ide kerül a felnőtt-, illetve gyermekháziorvosi ügyelet, illetve itt működik majd egy gyermekháziorvosi szolgálat is. Ami nagyon fontos, hogy ebbe az épületbe költöznek át a védőnők is, tehát a kisgyerekes családok számára egy helyszínen gyakorlatilag több szolgáltatás is elérhető lesz – zárta mondandóját Ács Rezső.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.