2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Hódmezővásárhely

Új kötettel jelentkezett az irodalom punkja

Nyers, szókimondó gondolatait háromévnyi munka után szerkesztette kötetbe Jagos István Róbert költő, aki ezt, a negyedik verseskötetét tartja az eddigi legkiforrottabb munkájának. Hódmezővásárhelyen, a Németh László Városi Könyvtárban mutatta be a közönségnek az Emberkáromlást.

Jagos István Róbert a versek mellett prózában is alkot. Novelláiból jövőre szeretne egy kötetet megjelentetni.

 

„Jagos István Róbert kemény költő. Az élet sanyargatta, fiatalon többször nevelőintézetbe került, és nem lehetett zökkenőmentes a felnőttkora se valószínűleg, de azért mégsem siránkozik. Nem sajnálja magát, hanem bátrabb cselt eszelt ki. Verseket ír” – írja a szerzőről Weiner Sennyei Tibor költő, író, a Drót főszerkesztője az Emberkáromlás című kötet fülszövegében. A keménység átüt a sorokon, Jagos nem kíméli az olvasóit, és sokszor saját magát sem.


Jagos István Róbert költő és beszélgetőtársa, fényesi Tóth János

 

A Németh László Városi Könyvtárban fényesi Tóth János beszélgetett a költővel, aki nemcsak költ, ír, de szerkeszt is, hiszen a Szózat folyóirat szerkesztője, valamint a Dél-alföldi Művészeti Kör alapító elnöke és a Kárász József Irodalmi Kör alelnöke is egyben.

Jagos István Róbert 15 éves kora óta ír verseket. Akkoriban azért kezdett versírásba, hogy jobban tudjon csajozni.

 

– Ez egy görbe tükör, amit magának az embernek mutatok. Ebbe beletartoznak a barátaim, a szomszédaim, akár te is, de én magam is. Megvannak a hibáink, és ha úgy nézzük, ezeket a hibákat valamilyen szinten isten rakta ránk – ha már hiszünk benne egyáltalán. Ha zenei hasonlatba áttennénk a verseimet, akkor én a magyar költészet heavy metal, illetve punk zenéje lennénk. Ez egyértelmű. Nálam nem jelennek meg a Bódi Guszti- vagy a Neoton Família-féle kedvesebb zenék. Én nem szoktam finomkodni, elég keményen fogalmazok a verseimben – mondta el a kötettel kapcsolatban Jagos István Róbert.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.