2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

Új nevet kapott a park

Korábban a Borostyán Művelődési Ház apropóján csak Borostyán parknak hívták az Óvoda utca végénél található kis teret, amely most felújítva, új névvel várja az arra járókat.

A belváros közepén, a házak között megbúvó területet a haza hőséről, Deák Ferencről nevezték el, és avatóünnepség keretében adták át. Míg korábban csak néhány fából és egy füves területből állt a park, ma már padokat, gyönyörű virágoskertet, kültéri lámpaoszlopokat és kövezett utat találhatunk ott. Az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester és Szerencsés Sándor önkormányzati képviselő a kiegyezés 150. évfordulója előtti tisztelgésként leleplezte a park Deák Ferencet ábrázoló emléktábláját, amelyet Pogány Gábor Benő szobrászművész készített. Az átadást a Bartók Béla Kamarakórus zárta a Szózattal.


Szalay Ferenc és Szerencsés Sándor leleplezik az emléktáblát
Fotó: Svarsnig Judit

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.