EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Tatabánya

Új parkolók épülnek Sárberekben

Városunkban folyamatosak a parkolóbővítések, nemrég Dózsakertben alakítottak ki 49 új parkolóhelyet, most Sárberekben az általános iskola és az Spar közötti területen alakítanak ki újabb 16-ot. A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Salló Győző, a városrész önkormányzati képviselője számolt be a helyszínen.

– Láttuk, hogy egy kisebb bővítéssel és a parkolóhelyek felfestésének módosításával újabb parkolóhelyeket tudunk kialakítani, amire már nagy szükség volt. A beruházás összköltsége 15 millió forint – mondta el Schmidt Csaba.


Sárberek e részén rendkívül nagy a forgalom, szinte egész nap nehéz itt találni várakozóhelyet. A legtöbbször reggel fél 8 tájban és délután fél 4 és 5 óra között van dugó, hiszen ilyenkor sokan érkeznek szerte a városból az óvodába és az általános iskolába. Sokan állnak meg itt vásárolni is, nem mellesleg a környéken található még hentes, virágbolt és fodrászüzlet is. Salló Győző önkormányzati képviselő pontosan ezért kezdeményezte az új parkolók kiépítését. Azt mondta: az itt élők nagy részének kérése teljesülhet most, ráadásul úgy, hogy a füves terület egy része is megmarad. A 16 új parkolóval, a forgalom és a felfestések megváltoztatásával az eddigi 48 helyett tehát immár összesen 64 parkolóhely lesz. A munkálatok három hétig tartanak, addig is kérik a lakók és a közlekedők türelmét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.