EUR: 345,17 Ft
CHF: 319,75 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Debrecen

Új sportcentrum nyílt a Nagyerdőben

Kétszáz edzésállomással, összesen 2600 négyzetméteren várja a sportolni vágyókat a Debreceni Egyetem új fitneszközpontja, a Nagyerdei Stadion déli oldalán kialakított Stadion Unifit Fittness & Gym Center. A létesítmény minden igényt kielégít, a testedzés szinte valamennyi formáját gyakorolhatja, aki ide betér.

Az ünnepélyes átadás részeként Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a központ nem csupán egy edzőterem, annál sokkal több, hiszen a szomszédban működő sporttudományi központ hátterével együtt minden diagnosztikai és rehabilitációs feltételt biztosít a vendégeknek. Emlékeztetett arra, hogy az egyetem és a város vezetőit a fejlesztéseket illetően hosszú idő óta a közös gondolkodás jellemzi, mindkét fél rájött ugyanis, hogy a közös fejlesztésekkel mindkét fél jól jár.


A sportlétesítmény a Nagyerdei Stadion déli oldalán kapott helyet

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a központ tudományos kutatások helyszíneként is működhet, ugyanakkor az egyetemi dolgozók és hallgatók minőségi kiszolgálására is alkalmas. Ezt Széles Diána, Debrecen alpolgármestere kiegészítette annyival, hogy nem csupán az egyetem alkalmazottai, diákjai élhetnek a létesítmény nyújtotta lehetőségekkel, hanem a város lakói is igénybe vehetik a szolgáltatásokat. Az alpolgármester hozzátette, a Nagyerdőn a következő három évben 14 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg, köszönhetően többek között annak, hogy a kormány kiemelt turisztikai régió részévé nyilvánította Debrecent.

Modern gépek és belső tér

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora elmondta: a fitneszközpont egyúttal egészségügyi intézmény is, hiszen az aktív sportolással számos komoly betegség, például  anyagcsere zavarok,  a 2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák és mozgásszervi betegségek is megelőzhetők. Bács Zoltán kancellár kiemelte: a belső munkálatokkal rövid négy hónap alatt készültek el, és összegzésében elhangzott, hogy öt év alatt az egyetem mintegy 5 milliárd forintot fordít sportjellegű fejlesztésekre. Példaként említette a már elkészült Dóczy utcai sportközpont felújítását, pályák építését, illetve a Pallagon megvalósuló kézilabdacsarnokot. A fitneszközpont kialakítása mintegy 600 millió forintba került, a gépek, eszközök vásárlására további 280 millió forintot költöttek.


Eszközök vásárlására összesen 280 millió forintot költöttek

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.