2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb XIV.kerület

Új utakon a Civil Házban

Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zuglói Civil Házban, hiszen bár Kneisz Eszter és Kozsuharov Ognjan is Zuglóban él, művészetük némiképp különbözik egymástól. Előbbi ugyanis kárpitművész, míg utóbbi szobrász. Az új utakon című közös tárlatuk így valóban különleges utazásra invitálja az érdeklődőket.

Kneisz Eszter több műfajban is alkotó, sokoldalú művész. Kárpitjainak legkedveltebb motívumai a virágok s a különböző természeti motívumok. Akvarell-, pasztell- vagy olajtechnikával készült képeinek témája a természet. Emellett dekoratív üvegfestményeket tervez, kivitelez és mozaikkal is foglalkozik. Ruházati kiegészítőkként gobelinből ékszereket – fülbevalókat, karkötőket – is készít.


Zuglói civil ház, Kneisz Eszter kárpitművész és Kozsuharov Ognjan szobrászművész közös kiállítása érdekes utazásra invitálja az érdeklődőket (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Szófiában született Kozsuharov Ognjan a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett. A Zuglóban élő szobrász ötvösművészettel és grafikai tervezéssel foglalkozó, sokoldalú művész. Számos hazai műemlék épület rekonstruált felújításában és szobrászati restaurálásában vett részt. Szobrászművészként részben kőből, részben bronzból klasszikus figurális körplasztikákat és domborműveket alkot. Aktjai főleg kisplasztikák. Domborművein gyakori a történelmi téma. Portrékat körplasztikaként is készít és plaketten is ábrázol. 1985 óta foglalkozik aikidóval – háromdanos mester –, a mozgás és harmónia művészetével, a japán eredetű legfilozofikusabb harcművészeti stílussal. 1994 óta harcművészeti könyveket ad ki és folyóiratok, katalógusok grafikai tervezésével is foglalkozik.
Az új utakon című tárlat október 30-ig, ingyenes látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.