EUR: 344,53 Ft
CHF: 318,78 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Újabb Bud Spencer-szobrok készülhetnek

A Corvin Sétányra tervezett Bud Spencer-szobron kívül még két, a színészt ábrázoló művet készíthet a jövőben Tasnádi Szandra szobrászművész – tudta meg a Lokál. Az egyik alkotás Budapesten, a másik Kazincbarcikán kaphat helyet.

„Thank you, Tasnadi Szandi”, vagyis „Köszönjük, Tasnádi Szandi”. Ezzel a szöveggel került fel Bud Spencer közösségi oldalára a színészt ábrázoló szobor fényképe. Az alkotást október 31-én, a tavaly elhunyt legenda születésének évfordulóján avatják fel a Corvin Sétányon. A Lokál most megtudta, hogy az ötlet akkora sikert aratott, hogy nemcsak a nyolcadik kerületbe kerülhet Bud Spencer-szobor, hanem egy másik budapesti helyszínre is, és állítólag Kazincbarcika is igényt tart egy kisebb alkotásra.


Tasnádi Szandrától azt is megtudtuk, hogy a „Piedone”-szobor eredetileg a borsodi városban kapott volna helyet, azonban az utolsó pillanatban a városvezetés visszalépett, ezért Szandiék elkeseredve keresték fel Budapest kerületeit. Végül a józsefvárosi önkormányzat szinte azonnal rábólintott a szoborra.

– A szobor maga ötnegyedes aranyú, 600 kiló agyagot használtam fel a készítése során. Két méter 40 centi magas lesz. Azért döntöttem úgy, hogy ne életnagyságú legyen, mert nem egy zsáner jellegű szobrot akartam készíteni, a környezet egy életnagyságú figurát agyon tud nyomni, főleg, ha több emeletes épület veszi körül vagy csillogó felületek, ezért optikailag kisebbnek tűnik – magyarázta Szandi. A szobron a színész egy nyerget visz a vállán, amit Terence Hill barátja temetésén elmondott gyászbeszéde ihletett.


– Azt mondta, ő biztos benne, ha találkoznak a mennyben, a barátja majd nyereggel a hátán fog közeledni felé és azt mondja, hogy mi soha nem veszekedtünk – utalt Terenc Hill Az ördög jobb és bal keze 2. című film ikonikus jelenetére. Szandra azt is elárulta, hogy a szoboravatóra vélhetően Bud Spencer családja is eljön.

– Találkoztam a családdal a Budapesten, a moziünnepen és ott meg is hívtam őket. Biztosítottak róla, hogy el fognak jönni. Természetesen arra is gondoltunk, hogy esetleg Terence Hillt is meghívjuk, de úgy tudom, hogy őt nehezen lehet kimozdítani onnan, ahol épp van, de remélem, nekünk sikerül – reménykedik a szobrászművész, aki nagyon hálás azért, hogy a Kondor Béla Közösségi Ház műtermében dolgozhatott Carlo Pedersoli szobrán.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.