2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szekszárd

Újabb fedett buszmegállók a megyeszékhelyen

Október 10-én Szekszárdon, a Kadarka utcában tartott sajtótájékoztató keretében tájékoztatott Ács Rezső polgármester, hogy a városban lévő 113 buszmegállóból immár 84 vált fedetté. Az új építmények a Szőlőhegytől a Rákóczi utca északi részéig találhatók.

– A mintegy 17 millió forintos beruházás a paksi atomerőmű alapítványa, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázata keretében valósult meg. A fejlesztésre 13 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amelyhez mintegy négy és fél millió forint önrésszel járultunk hozzá a beruházáshoz. A fedett buszmegállóknak köszönhetően javul az utasok kényelme, hiszen az építmények védelmet nyújtanak esős, szeles időben. A várók üvegfala nyolc milliméteres biztonsági üvegből készült, így remélhetőleg a vandálok sem tudnak azokban kárt tenni – nyilatkozta a polgármester.


Ács Rezső tartott sajtótájékoztatót az egyik új várakozónál Fotó: Nagy Nándor

A projekt keretében a városban található 113 buszmegállóból – az újonnan átadott 21-gyel – immár 84 váró vált fedetté, biztosítva ezzel a várakozók kényelmét.

A városvezető elmondása szerint a lakosságtól folyamatosan érkeztek a bejelentések az elmúlt időben, miszerint igény van a fedett várókra. A projekt megvalósításával ezeknek az igényeknek szerettek volna eleget tenni. Hozzátette továbbá, hogy a Paks II. projekt miatt várhatóan a megyeszékhelyen is növekszik majd a lakosok száma, ezáltal az utazóközönség is.


21 újabb fedett buszmegálló a városban. Fotó: Nagy Nándor

Ács Rezső tájékoztatott, hogy Gyurkovics János, a körzet képviselője jelezte az önkormányzatnak: a Kadarka lakótelepen és környékén parkolási gondok is tapasztalhatók. Ezért a városvezetés egy olyan újabb terven dolgozik, amellyel a parkolóhelyek számát is növelni tudják.

– A fejlesztések nem állnak le, a fennmaradó tizenkilenc buszmegálló fedetté történő átalakítására is keressük a pályázati lehetőséget – zárta szavait a megyeszékhely vezetője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.