EUR: 345,31 Ft
CHF: 323,15 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Külföld

Újabb színésznő vádolja Weinsteint szexuális erőszakkal

Újabb színésznő, Natassia Malthe vádolta meg szexuális erőszakkal Harvey Weinsteint. A befolyásos producer több áldozatát képviselő ügyvéd szerint a Weinstein produkciós vállalatnak (TWC) létre kell hoznia egy alapot, amelyből kártalaníthatja a szexuálisan bántalmazott nőket.

Gloria Allred, a Weinstein-ügyben érintett több áldozatot képviselő ügyvéd szerdai sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a producer újabb áldozata lépett nyilvánosság elé: a 43 éves Natassia Malthe norvég színésznő azt állítja, hogy a filmmogul 2008-ban, a Bafta-gála éjszakáján erőszakolta meg londoni hotelszobájában.


Dominique Huett színésznő, aki szintén szexuális erőszakkal vádolta meg a producert, kedden indított polgári kártérítési pert a TWC ellen Los Angelesben, mert mint hangsúlyozta, a vállalat tisztában volt a producer ügyivel, tehát bűnrészes bennük.

Allred hangsúlyozta: már mintegy 50 nő állítja, hogy szexuálisan bántalmazta őket Weinstein, és féltucatnyian gyanúsítják szexuális erőszakkal. Az ügyvéd ezért arra szólította fel a The Weinstein Co. filmvállalatot, amelynek Harvey Weinstein a társalapítója volt, hogy állítson fel egy választott bíró által felügyelt pénzalapot, amelyből majd a kártalanításokat lehet rendezni.


Allred arra hivatkozott, hogy a produkciós cég sok millió dollárt keresett, miközben Harvey Weinstein “elképesztően durván viselkedett és a legmegvetendőbb dolgokat művelte”.

Sallie Hofmeister, Weinstein képviselője szerdán ismét közleményben tagadta, hogy a producer valaha is szexuális erőszakot követett volna el, vagy nem közös megegyezéssel lépett volna szexuális kapcsolatba. A Weinstein vállalat egyelőre sem a Huett által indított pert, sem Allred felszólítását nem kommentálta.

A 65 éves producer elleni vádak ügyében a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is nyomozást folytat.

A producert korábban a Brit Filmakadémia és az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is kizárta tagjai közül, a BBC News szerdán közölt értesülése szerint pedig a Brit Birodalom Rendje-kitüntetésétől is megfoszthatják, amit 2004-ben kapott meg a brit filmiparhoz való kiemelkedő hozzájárulásáért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek