EUR: 344,58 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Győr

Újra a Magvassy lesz a kézilabdás fiúk otthona

Jó hír a kézilabda szerelmeseinek, hogy az ETO-SZESE férfi kézilabdacsapatának ismét a Magvassy-csarnok lesz az otthona. Hazatérésről van szó, hiszen korábban már játszottak itt a fiúk. Bár az is igaz, hogy utoljára 2013-ban.

Biztos, hogy a játékosokon kívül a szurkolók többsége is örül annak, hogy az ETO-SZESE férfi kézilabdacsapatának otthona újra a sportág helyi szentélye, a Magvassy-csarnok lesz.


– A csarnok 1976-ban épült és azóta az országban az egyik legfontosabb központnak számít a kézilabdában, rengeteg legendás mérkőzéssel és az ETO női és férficsapatának sikereivel együtt. A férficsapat 2013-ban játszott a Magvassyban utoljára, ekkor ért véget egy időszak, ezzel együtt újjáéledt a klub, csak másik helyszínen. Akkor az Egyetemi csarnok, a Széchenyi István Egyetem fogadta be a csapatot. Ezt soha nem felejtjük el, továbbra is egyetemi klub maradunk, tartjuk magunkat a „Tanulj és sportolj” elvünkhöz. Az intézmény is támogatja hazatérésünket, hiszen azt mindenki tudja, hogy a hagyományok az ETO-t melyik arénához kötik a városban. Az utánpótlásunk legfontosabb bázisa a jövőben is az Egyetemi csarnok lesz – mondta Auer Károly, az ETO-SZESE elnöke.

A mai NB I/B-ben éllovas csapatban több olyan játékos is található, aki tagja volt a Magvassyban utoljára pályára lépő ETO-nak. Kovácsovics László, a zöld-fehérek csapatkapitánya is közéjük tartozik.


Az Agrofeed-ETO-SZESE újra a Magvassy-csarnokban játssza hazai mérkőzéseit
Fotó: Marcali Gábor

– A jelenlegi ETO keretét és a stáb tagjait is beleszámolva kilencen-tízen vagyunk, akik ott voltak abban a gárdában, amely még a Magvassy-csarnokhoz köthető. Iváncsik Tamás is játszott ott a Tóth László vezette ETO játékosaként korábban. Rengeteg élmény köt minket a „szentélyhez”. Schneider Miki barátommal szoktuk viccesen feldobni a témát abban az időszakban, amikor már nem volt túl rózsás a klub helyzete, hogy minket ott temetnek majd el valamelyik parkettacsík alatt, mert az a pálya az otthonunk, ott tanultuk a kézilabdát – mondta Kovácsovics László a visszatérésről, majd hozzátette, szinte biztos benne, hogy a játékukra is pozitív hatással lesz a csarnok atmoszférája.

– A Magvassy hangulata csodálatos, remélem, a fiatalokat is minél hamarabb megragadja. Kisebb légtér, kisebb lelátó, a nézők szinte együtt vannak a pályán a játékosokkal. Bízunk benne, hogy egyre több szurkolónk lesz, és előbb-utóbb nem csupán helyileg tér vissza az ETO a hagyományaihoz, hanem eredményességben is – jelentette ki bizakodva a játékos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.