EUR: 350,72 Ft
CHF: 331,44 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Üldözött keresztényekkel szelfizett Balog Zoltán

– Ma a világban négyből három keresztény üldöztetésnek van kitéve, ezért Magyarország ezeknek az embereknek a menedéke szeretne lenni – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere még múlt hét pénteken a Szent István-bazilikában tartott ünnepségen.

A miniszter a Szent István-bazilikában azt a 72 közel-keleti keresztény fiatalt köszöntötte, akik a magyar állam ösztöndíjasaiként szeptemberben kezdték meg tanulmányaikat különböző magyar egyetemeken. A diákok a bazilikában latin nyelvű szentmisén vettek részt, amelyet Erdő Péter esztergom–budapesti érsek celebrált.


Balog Zoltán hangsúlyozta: az ösztöndíjasok olyan országokból érkeztek, ahol a kereszténység napi megélése hátrányok elszenvedésével és veszélyekkel jár. A zömében Egyiptomból, Irakból, Szíriából, Libanonból és Nigériából jött fiatalok az elkövetkező 12 hónapban több budapesti és vidéki egyetem hallgatói lesznek.

– Ma a világban négyből három keresztény üldöztetésnek van kitéve, és a nyugati világ keveset tud minderről – mondta Balog Zoltán. A miniszter úgy fogalmazott: – Amennyire csak lehet, fel akarjuk erősíteni az üldözöttek hangját, és ismertté akarjuk tenni az őket érő atrocitásokat, majd hozzátette: Magyarország igyekszik a nemzetközi fórumokon is felhívni a figyelmet a közel-keleti keresztények helyzetére. Balog arra is kitért, hogy tavaly óta a kormány hatmillió euróval (1,8 milliárd forint) támogatta a közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket. A 2013-ban létrehozott Stipendium Hungaricum Ösztöndíj keretében 6700 külföldi diák tanul Magyarországon, akiknek több mint fele muszlim országból érkezett.

– Az ösztöndíjak lehetőséget teremtenek Magyarországnak, hogy új barátokat szerezzen, és ezáltal jobbá és békésebbé tegye a világot – jegyezte meg Balog Zoltán.


Noha a balliberális oldal előszeretettel hangsúlyozza, hogy mennyire idegengyűlölő a kormány, és érzéketlen a menekültek helyzetét illetően, ez egész egyszerűen hazugság, ahogy a fenti példa is mutatja.

Fotózkodj Merkel Muttival!

MTI/EPA/Bernd von Jutrczenka

Emlékezetes, hogy a migránsválság tetőzésének idején, 2015 szeptemberében Angela Merkel német kancellár Szíriából érkező menedékkérőkkel fotózkodott Berlinben. Akkor a balliberális sajtó nem győzte dicsérni Merkelt ezért a gesztusért. Most Balog Zoltán kapcsán azonban a Soros György által is támogatott 444.hu például a következő címmel számolt be a miniszter mostani, kereszténység melletti kiállásáról: „Mennyire másként áll a kormány egy migránshoz, ha az keresztény!” A valóság ezzel szemben az, hogy úgy látszik, éppen a 444.hu szerkesztősége az, amely másként áll egy migránshoz, ha az keresztény.

Kapcsolódó Cikkek