EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Utcarajzok a BMK-ban

A Budapesti Művelődési Központ ad otthont a XXXII. Vizuális Művészeti Hónap grafikapályázaton díjazott alkotók kiállításának. Karsay Márta, Lomen Henrietta, Román Márta, Wimmer Ágnes és Ligeti Zsuzsa alkotásait október 17-ig hétköznapokon 8–19 óráig, szombaton pedig 13–19 óráig láthatják az érdeklődők a BMK első emeletén.

Ligeti Zsuzsa tíz tenyérnyi grafikája könnyen magára vonzza a nézelődők tekintetét. A helyszínen készített tollrajzok felhívják a figyelmet a látottakra, gondosan kiemelve a lényeget. A friss látásmód, a biztos kéz remek kis alkotásokat eredményezett.


– Minél kevesebb vonallal, csak a lényeget – vallja a Budafokon élő művésznő, aki nem a műterem elzárt világában alkot, hanem kint az utcán, ahol egy-egy érdekes motívum ragadja meg a figyelmét. Kézen fogva vezeti a nézőket, hogy mi is tetszik neki, mire figyelt fel.

Karsay Márta, Lomen Henrietta, Román Márta, Wimmer Ágnes és Ligeti Zsuzsa alkotók és Pilaszanovich Irén művészettörténész (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.