2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb XIII.kerület

Vad Ninetta örökös bajnok lett

Az idén ötödik világbajnoki címét begyűjtő vasasos Vad Ninetta neve ünnepélyes keretek között felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában található márványtáblára.

Vad Ninetta, a Vasas SC 28 éves kajakosa a női négyes tagjaként nyert vb-aranyérmet Racicében, s ezzel ő lett a sportág 52. örökös bajnoka. A sportági szövetség 2001 óta tartja számon az örökös bajnokokat, a cím elnyeréséhez legalább olimpiai aranyérem vagy öt vb-győzelem szükséges.


– Egy örökös bajnokot nem kell méltatni, annyit azonban mindenképpen szeretnék elmondani, hogy Ninetta igazi csapatember, ezt minden vb-n, amelyen elindult, bizonyította – mondta az ünnepeltről Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki hozzátette: Vad Ninetta jó teljesítményére mindig lehet számítani, amikor például kvótát kellett szerezni a riói olimpiára, akkor is teljesítette a feladatot, bár később nem ő indulhatott. – Kívánom, hogy egyszer majd az olimpiai öt karika is kerüljön a neved mellé a márványtáblán, s érd el, amire a legjobban vágysz –fogalmazott Hüttner Csaba.

– Vártam, hogy eljöjjön ez a pillanat, ráadásul szerencsés voltam, mert idén csak én lettem örökös bajnok, így kiemelt figyelmet kaptam. További fokozatok már nincsenek a vb-címek után járó kitüntetésekben, de ha valaki olimpiát nyer, akkor felvésik a falra a neve mellé az öt karikát is. Szóval adott a cél! – mondta el a vasassc.hu-nak Vad Ninetta.


Ninetta a bajnoki ötösről

2013 – kajak négyes, 500 méter
„Újonc voltam a női négyesben, ráadásul olimpiai számban, így hatalmas terhet jelentett számomra az elvárás, hogy velem is tudjon nyerni Kozák Danuta, Szabó Gabi és Fazekas Kriszta. Sikerült, és ez nagyon kedves emlék.”

2013 – 4-szer 200-as váltó:
„Nagy meglepetésre váltóban is tudtunk nyerni, a négyeshez képest annyi változás volt, hogy Szabó Gabi helyett Janics Natasa került ebbe az egységbe.”

2014 – kajak négyes, 500 méter
„Itt már eggyel rutinosabban ültem a hajtóban, a Szabó–Kozák–Kárász–Vad négyessel szinte kötelező elvárás volt az arany.”

2014 – kajak kettes, 200 méter
„Kárász Annával párosban is nyertünk 200 méteren, mi hittük el legkevésbé, annyira rosszul rajtoltunk. A célban egy fotós szólt ránk, hogy örüljünk.”

2017 – kajak négyes, 500 méter
„Talán ez a legkedvesebb, most nem minket tartottak esélyesnek, de bizonyítottunk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.