2020. június 01., hétfő
Tünde

Sport

Vanczák: Meglepetést szerezhetünk

Noha Svájc veretlenül vezeti a vb selejtezőcsoportját, a magyar válogatott számára pedig már tét nélküli lesz a szombati meccs, Vanczák Vilmos nem zárja ki, hogy a mieink akár meglepő eredményre is képesek lesznek Bázelben.

1976. április 30-ig kell visszalapozni a naptárban, hogy idegenbeli magyar győzelemre bukkanjunk Svájcban. Azóta persze nagyot fordult a futballvilág, Svájc előrekerült, mi pedig hátra.


– A hoki és a futball a legnépszerűbb az országban, s mindkettő hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt húsz, huszonöt évben – nyilatkozta a Lokálnak Vanczák Vilmos, aki 2007 és 2016 között az első ligás FC Sion futballistája volt. – Gyönyörű stadionjaik vannak, és rendszerint húsz-harmincezer szurkoló előtt lépnek pályára a svájci focisták. A legjobbakra hamar felfigyelnek a német klubok, és ugye nem kell megmagyarázni, milyen lehetőséget jelent a Bundesliga. Ráadásul komoly utánpótlásbázisul szolgálnak a másod-, harmadgenerációs bevándorlók, akik a svájci válogatottban szerepelnek. És persze a klubok is erősödnek, a Basel rendszeres szereplője az európai kupaküzdelmeknek, de a Young Boysra is érdemes figyelni.

Vanczák szerint ha az első negyedórát megússzuk gól nélkül, döntetlenre hozhatjuk a meccset. Annál is inkább, mert a svájciak fél szemmel már a Portugália elleni, csoportelsőségről döntő meccsre figyelnek.


– Egyénileg sokkal képzettebbek a svájciak, de nem túl kreatívak, így ha igazi csapatként játszunk és fegyelmezetten védekezünk, akkor a fontos hiányzóink ellenére is meglepetést szerezhetünk – zárta szavait Vanczák.

Svájc–Magyarország, vb-selejtező

Basel, St. Jakob-Park

Szombat, 20.45 (tv: M4 Sport)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek