EUR: 346,92 Ft
CHF: 324,92 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Varga Tamás a jövő bajnokait neveli

Varga Tamás számára keserű véget ért a Debrecenben megkezdett szisztematikus munka, azonban a népszerű „Csuvi” másfél éves kihagyást követően novembertől újra csapatot irányít, mégpedig egy korosztályos válogatottat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Edzők társasága által szervezett, Edző leszek! elnevezésű országos program keretében tartott előadást Szegeden a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Varga Tamás. Athén és Peking aranyérmese tisztában van vele, hogy a szakmának akadnak árnyoldalai, ám reméli, hogy tapasztalataival és személyével motivációt tud adni az edzői pálya iránt érdeklődőknek. Legutóbb Debrecenben edzősködött, ám közel ötéves munkája tavaly megszakadt, amikor távozott a hajdúságiaktól, ahol nemcsak a felnőttcsapat szakmai munkájáért, hanem az általa létrehozott Pólósuliért is felelt. Ezt követően nem akart rögtön újra munkát vállalni, ám a feladat így is megtalálta: novembertől újra csapata van, méghozzá az újonnan életre hívott magyar U14-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozik.


– Nem kapkodtam a kispad után, bár korán volt rá lehetőségem, Szombathelyen szinte ugyanilyen pozícióban vártak volna. Fájdalmas volt a debreceni szakítás, de már túl vagyok rajta. Januárban kezdjük a közös munkát a gyerekekkel, majd egy húsvéti és egy későbbi emléktorna lesz az első két megmérettetésünk, így lesz időm arra, hogy a legjobbakat válogassam ki. Olyan válogatottat szeretnék, amelyben fiatalabbak játszanak, ezt a korosztályt pedig jól ismerem, hiszen Debrecenben is együtt dolgoztam velük – mondta a Lokál Extra Szegednek Varga Tamás.

Győzelmi pillanat még az edzői pályafutás előtti időkből –Kemény Dénes és Varga Tamás

Annak kapcsán, hogy dolgozna-e klubcsapatnál a jövőben, kifejtette: gondolkodik rajta, de most úgy látja, hogy csak olyan együttes kispadjára ülne le, amelyik bajnoki címre vagy nemzetközi sikerre esélyes. – Ha ilyen nincs, akkor inkább maradok a gyerekeknél. Egy bajnokesélyes csapatnál lehetne nagyot alkotni, vagy pedig a gyerekeknél, ezért egyelőre az utóbbiakkal dolgozom – nyilatkozta a korábban Szegeden is pólózó Varga Tamás.


“Januárban kezdjük a közös munkát a gyerekekkel, majd egy húsvéti és egy későbbi emléktorna lesz az első megmérettetésünk” – árulta el Varga Tamás

A vízilabda mesterei

A budapesti masters vb-n Varga Tamás is újra sapkát húzott, és a régi csapattársakkal ismét sok szép győzelmet aratott. Nem gondoltam volna, hogy még mindig ennyire szeretnek bennünket az emberek. Ez pozitív visszaigazolás azt illetően, hogy nagy dolgot alkottunk a magyar vízilabdában, őszintén örülök neki, hogy ennek részese lehettem – emlékezett vissza.

A sportág jövőjéről elmondta, még több korábbi nagy bajnok kell, hogy szerepet vállaljon az utánpótlásban: a Kemény Dénes által elindított, fiatal korosztályokat felölelő válogatottakból pedig nagyon sokat profitálhat a magyar vízilabda. – Más országokban, többek között Szerbiában sem foglalkoznak ilyen korú gyerekekkel. Ha minden jól megy, hat év alatt, mire juniorkorú játékosok lesznek, egy remek csapategységet alkotó, erős válogatottunk lehet. Nem mindig a sztárjátékosok nyerik meg a meccset, csapategységre is szükség van. Ennek a kezdeményezésnek több olyan hozadéka lehet, amit még nem is látunk, ezt kell végigvinnünk – zárta az egykori klasszis bekk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.