EUR: 348,27 Ft
CHF: 326,66 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szombathely

Városi ünnepi megemlékezés Szombathelyen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulójára emlékezik október 23-án az ország. Szombathelyen délután fél ötkor Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődik az ünnepség a Jáki úti temetőben.

Ezután 17.15-kor a Március 15. téren – az országzászló felvonása és az ünnepi műsor után – ünnepi beszédet mond dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. Innen az 56-osok terére vonulnak az emlékezők, ahol megkoszorúzzák a Nemzetőrök Emléktábláját. Az ünnepi közgyűlés 19.30-kor kezdődik a Városházán.

1956-ra emlékeznek Szombathelyen Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.