2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Dunaújváros

Vastaps az első előadáson

A Négy Évszak – A falka című táncjátékkal indult a Bartók Kamaraszínház 2017/2018-as, Szolgálat Évada. A két felvonásos darab nagy sikert aratott a közönség körében. Mindeközben pedig már a prózai tagozat is bemutatóra készül…

Ahogy arról korábban beszámoltunk, táncjátékkal indult a Bartók új évada: a két felvonásból álló darab első részét a tánctagozat vezetője, Vári Bertalan, míg a második részt Hernicz Albert rendezte.


A táncjáték több stílust is ötvöz (fotó: Őri György)

 

A darab premierjén a közönség felállva tapsolta meg az előadást. A Négy Évszak – A falka című táncdarabot októberben is több alkalommal, 16-án, 17-én és 18-án is láthatják, 15 órás kezdéssel.

A tánctagozat bemutatója után a prózai tagozat is bemutatóra készül a Bartók színházban: a Mikrokozmosz című darabot október 6-án láthatják az érdeklődők.

Már javában zajlanak a Mikrokozmosz próbái (fotó: Bartók Kamaraszínház)

 

Mint a cím is mutatja, a színház névadója, Bartók Béla ihlette az intézmény következő bemutatóját. A Mikrokozmosz című darabban kortárs költők (többek között Lackfi János és Kukorelly Endre) verseit és a világhírű szerző zenéit egyaránt felhasználták.

A darabot Csadi Zoltán viszi színpadra rendezőként, a szereplőket pedig Tőkés Nikoletta, Siménfalvy Ágota, Kiss Attila és Gasparik Gábor keltik életre. A bemutató október 6-án, este hét órakor lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.